fbpx
Unde statiile Supercharger incarca gratuit chiar si masinile electrice non-Tesla

Unde statiile Supercharger incarca gratuit chiar si masinile electrice non-Tesla

Intr-o anumita regiune, statiile de incarcare Supercharger ale companiei Tesla permit incarcarea gratuita a masinilor electrice rivale, din cauza unui defect. In mod normal, numai autoturismele Tesla pot fi incarcate gratuit la acele statii.

Statiile Supercharger ale companiei americane nu sunt in mod normal locuri foarte primitoare pentru masinile electrice rivale, dar incarcatoarele europene ar putea fi o alta poveste, deocamdata.

Publicatia Electrek a subliniat ca amplasamentele Supercharger V3 din Europa le permit oamenilor cu autoturismele non-Tesla (cum ar fi VW ID.3 si Hyundai Kona Electric) sa le incarce gratuit.

CITESTE SI:  Tesla dezvaluie noi panouri solare pentru acoperisul tau

Aceste statii din Europa folosesc standardul de incarcare CCS si ar fi trebuit sa limiteze incarcarea pentru masinile electrice non-Tesla prin software, dar se pare ca acest lucru nu se intampla.

Nu e clar daca acest lucru afecteaza toate statiile. Publicatia Engadget a solicitat companiei din Statele Unite un comentariu. Anterior, compania din Statele Unite a fost de acord sa permita masinilor electrice non-Tesla accesul la Supercharger, dar numai daca soferii sunt de acord cu costurile.

CITESTE SI:  Cum vei putea controla aparatele conectate Whirlpool printr-o aplicatie Wear OS

Nu exista un acord pana acum. Dupa cum indica Electrek, de vina pentru aceasta anomalie poate fi un bug sau un alt defect. Compania din SUA permite utilizarea gratuita a Supercharger doar pentru clientii sai si probabil compania americana nu este multumita ca cineva cu alte autoturisme le incarca la statiile sale fara permisiune si ca nici nu platesc pentru asta, incarcarea fiind gratuita din cauza defectului.

CITESTE SI:  Intel dezvolta o flota de 100 de masini autonome

Nu ar trebui sa fie de mirare daca Tesla va repara defectul Supercharger in viitorul apropiat. Ce parere ai despre asta? Crezi ca compania din Statele Unite ar trebui sa ofere incarcare gratuita pentru toate masinile electrice?