fbpx

Tarile din Europa in care va sosi Android Auto

Tarile din Europa in care va sosi Android Auto

Compania Google din Statele Unite a anuntat ca platforma Android Auto pentru masini va fi extinsa in zeci de tari, majoritatea din Europa, dupa care Asia si Africa. Lansarea in acele tari din Europa si nu numai se va intampla in urmatoarele luni.

Android Auto, sistemul software propulsat de compania Google din Statele Unite pentru masini, se extinde in zeci de noi tari din intreaga lume, a anuntat compania Google din Statele Unite.

CITESTE SI:  Ce alte tweeturi ale lui Donald Trump a restrictionat Twitter

In lunile urmatoare, sistemul companiei din SUA va fi disponibil in 36 de tari noi, inclusiv o mare parte din Europa de Est, Asia de Sud-Est si cateva tari din Africa. Aceasta e lista tarilor in care va fi disponibila platforma pentru masini.

Europa: Albania, Suedia, Danemarca, Norvegia, Olanda, Belgia, Polonia, Portugalia, Bulgaria, Croatia, Cipru, Republica Ceha, Estonia, Finlanda, Grecia, Ungaria, Islanda, Letonia, Luxemburg, Lituania, Macedonia, Malta, Moldova, Romania, Serbia, Slovacia, Slovenia, Albania, Armenia, Belarus, Bosnia si Hertegovina si Ucraina.

CITESTE SI:  VIDEO: Trailerul jocului Far Cry 5 dezvaluie asezamantul din Statele Unite

Asia: Turcia, Thailanda, Indonezia.

Africa: Angola, Botswana.

Compania Google din Statele Unite dubleaza efectiv numarul de tari din lume in care clientii pot accesa Android Auto pe masini. Acest lucru indica faptul ca compania din Statele Unite considera ca Android Auto e de viitor.

Google a anuntat recent ca cea mai recenta versiune a sistemului de operare mobil Android 11 va permite oricarui proprietar de smartphone din Europa si nu numai sa se conecteze wireless la Android Auto, daca masina include o unitate principala compatibila cu WiFi de 5GHz.

CITESTE SI:  Ce motiv au avut atacatorii cibernetici sa hack-uiasca Facebook recent

De asemenea, Google lucreaza cu producatorii de masini pentru a produce mai multe masini cu Android Auto instalat in mod nativ. Compania Google din SUA a format acorduri cu producatorul Volvo din Europa si cu alti producatori din Europa in acest scop.