fbpx

Tara surpriza in care se vor testa taxiuri zburatoare autonome

Tara surpriza in care se vor testa taxiuri zburatoare autonome

Multi oameni asteapta lansarea taxiurilor zburatoare autonome, iar companiile par sa lucreze cu fervoare la asta. In curand, o companie va incepe testele pentru aceste aeronave, dar nu intr-o tara la care te-ai putea gandi.

Companiile spun de ani buni ca taxiurile zburatoare autonome sunt pe agenda lor. Acum se pare ca acestea sunt in sfarsit gata de zbor.

Wisk – o companie creata de Boeing si Kitt Hawk – a semnat un memorandum de intelegere cu guvernul din Noua Zeelanda pentru a incepe testele cu pasageri pentru taxiul zburator, electric si autonom – Cora.

CITESTE SI:  Facebook anunta recompense de 40.000 de dolari pentru raportarea cazurilor de utilizare necorespunzatoare a datelor

Testele vor avea loc in regiunea Canterbury din Noua Zeelanda, desi nu este clar cand vor incepe. Daca numele Cora sau Kitt Hawk va suna cunoscute, asta se datoreaza faptului ca acestea sunt prezente in acest sector de ceva vreme, desi in forme variate.

Kitt Hawk s-a format in 2016 si este o companie de aeronave care s-a bucurat de sustinerea profitabila a cofondatorului Larry Page al Google.

CITESTE SI:  Ce joc important va lansa Tesla pentru masinile sale

Sub conducerea lui Sebastian Thrun – expertul in AI de la Stanford responsabil de divizia de masini autonome a Google – compania a creat taxiul zburator autonom cu doua locuri, Cora.

In 2018, Kitt Hawk a anuntat ca a format un parteneriat cu Air New Zeeland pentru a lansa primul serviciu de taxiuri zburatoare autonome din lume.

Dar, fara un partener de productie important, s-a indreptat in schimb catre Boeing, iar in 2019 a aparut compania Wisk. Obiectivul Wisk este cel de a dezvolta un serviciu de taxiuri zburatoare autonome in Noua Zeelanda care pot fi chemate printr-o aplicatie si pilotate de o combinatie de sisteme de pilot automat si de un pilot uman de la distanta. Aceasta nu e o aspiratie noua, desigur. Si Uber are astfel de aspiratii. Dar nu numai compania Uber, mai sunt si altele.