fbpx

Tara in care permisele de conducere ajung pe smartphone-uri

Tara in care permisele de conducere ajung pe smartphone-uri

Conform unei noi stiri, intr-o anumita tara se doreste sa se foloseasca smartphone-urile drept permise de conducere oficiale. Trei companii de telecomunicatii din acea tara lucreaza la asta in acest moment.

Ne folosim smartphone-urile pentru aproape orice in ziua de azi, asa ca de ce nu si pentru identificarea oficiala? La asta s-au gandit trei companii de telecomunicatii din Coreea de Sud.

Acestea au folosit o aplicatie existenta de autentificare pentru a crea permise de conducere digitale care pot fi folosite pentru a cumpara in magazine produse pentru restrictiile de varsta.

CITESTE SI:  Aplicatia WeChat din China se lauda cu un numar urias de conturi in intreaga lume

SK Telecom, KT si LG Uplus din Coreea de Sud au format o colaborare cu compania de autentificare ATON pentru a integra permisul de conducere digital in aplicatia PASS (pentru smartphone-uri) care este folosita deja pentru verificarea platilor mobile.

Din luna iulie a acestui an, permisul de conducere de pe smartphone va fi folosit pentru emiterea si reinnoirea permiselor in Coreea de Sud, asa ca in timp acest lucru va deveni norma.

CITESTE SI:  Atat de bine s-a vandut iPhone 11 al Apple

Cu toate acestea, intre timp utilizatorii din Coreea de Sud pot opta pentru a-si inregistra detaliile in aplicatia de smartphone, pentru a forma un permis digital care arata fotografia utilizatorului, un cod QR si un cod de bare.

Functiile de securitate includ tehnologia de prevenire a capturarii ecranului, un strat de animatie in constanta miscare si resetari de cod. Utilizatorii vor putea folosi doar un smartphone atunci cand se inregistreaza la acest serviciu, iar tehnologia blockchain va contribui la securizarea datelor importante.

CITESTE SI:  Scrierea de mesaje text in timpul traversarii strazii a fost interzisa in Honolulu

In acest moment, aplicatia PASS serveste in Coreea de Sud ca o alternativa utila si convenabila la portofel – banii si identitatea posesorului existand intr-un dispozitiv pe care utilizatorul il poarta oriunde. Ce parere ai despre asta? Crezi ca e o idee fezabila ca smartphone-urile sa fie folosite drept permise de conducere?