fbpx

Tara care interzice complet folosirea smartphone-urilor in timpul condusului fara casti

Tara care interzice complet folosirea smartphone-urilor in timpul condusului fara casti

O anumita tara va adopta o masura care le va interzice soferilor sa foloseasca manual smartphone-urile la volan in timp ce conduc. Acestia vor trebui in schimb sa foloseasca casti pentru a se asigura ca raman cu atentia concentrata la condus. Cei care incalca regulile vor trebui sa plateasca amenzi si sa se confrunte si cu alte penalizari.

Regatul Unit doreste sa clarifice faptul ca soferii nu trebuie sa-si foloseasca smartphone-ul fara casti in timp ce conduc, indiferent de motiv.

CITESTE SI:  Masinile carei companii nu vor lasa soferii sa conduca daca nu-si pun centura de siguranta

Guvernul tarii inchide o lacuna legala care le permitea soferilor sa foloseasca smartphone-ul in timp ce conduc, daca nu-l foloseau pentru a suna sau pentru a trimite mesaje.

Cand masura de interzicere va fi adoptata, soferii din acea tara vor trebui sa foloseasca castile pentru a vorbi la telefon. Singurele exceptii sunt pentru plata contactless in timp ce masina stationeaza, cum ar fi pentru plata pentru alimente la un drive-thru.

Legea din Marea Britanie interzicea anterior doar comunicarea interactiva. Astfel, soferii din acea tara puteau motiva ca isi foloseau smartphone-ul pentru a naviga pe web, pentru a captura selfie-uri sau pentru alte lucruri care nu implica comunicarea cu altii.

CITESTE SI:  Motorola Droid Turbo 2 si Motorola Droid MAXX 2 au tehnologie nanocoating

Aceasta masura de interzicere va intra in vigoare la inceputul anului 2021. Utilizarea smartphone-ului in timpul condusului in aceasta tara poate duce in prezent la o amenda de 200 de lire sterline si la o penalizare de 6 puncte.

Restrictiile mai drastice privind condusul de masini vin alaturi de un studiu care sustine ca o parte dintre soferi din aceasta tara nu se concentreaza la condus. Conform acelui studiu, dintre cele 662 de interactiuni cu smartphone-ul, doar pentru 38 s-au folosit casti.

CITESTE SI:  Ce pret mic are Honor 8X - smartphone Android premium de 6,5 inci

O interdictie generala pentru utilizarea fara casti a smartphone-urilor in timpul condusului nu va schimba neaparat obiceiurile soferilor din aceasta tara, dar ar putea asigura o supunere consecventa fata de lege, lucru care nu era posibil inainte.