fbpx

Statul american care va interzice in 2035 vanzarile de masini cu motor pe combustie

Statul american care va interzice in 2035 vanzarile de masini cu motor pe combustie

Conform unor noi informatii, un anumit stat american va interzice in anul 2035 vanzarile de masini noi pe combustie. Masura are drept scop reducerea efectelor negative ale schimbarilor climatice.

O multime de producatori auto si-au stabilit termene limita pentru a trece la masini electrice. Cu toate acestea, producatorii auto care inca nu si-au stabilit astfel de termene limita s-ar putea confrunta cu obstacole in California.

Asta pentru ca guvernatorul acestui stat, Gavin Newsom, a anuntat ca va semna un ordin executiv care va interzice vanzarea de autoturisme noi pe combustie incepand cu 2035.

CITESTE SI:  Ce pret ar putea avea smartphone-ul pliabil Motorola Razr

Asta nu inseamna ca masinile cu motor pe combustie vor deveni ilegale in acel stat, ci mai degraba masinile noi cu motor pe combustie nu vor mai putea fi vandute in acel stat incepand cu anul 2035.

Masinile existente cu motor pe combustie vor putea fi inca folosite, dar in California nu vor mai putea fi cumparate unele noi. Aceasta decizie impotriva autoturismelor pe combustie are drept scop reducerea efectelor negative ale schimbarilor climatice.

CITESTE SI:  Cat de afectate vor fi iPhone-urile de la coronavirusul Wuhan

Potrivit comunicatului de presa: “Consiliul pentru Resurse Aeriene din California va elabora reglementari pentru ca 100% dintre vanzarile la nivel de stat de autoturisme si camioane noi sa fie cu emisii zero pana in 2035, masura care ar putea duce la reducerea cu peste 35% a emisiilor de gaze cu efect de sera si o reducere cu 80% a emisiilor de oxid de azot de la masinile din California”.

CITESTE SI:  Informatii despre primul smartphone 5G al Huawei, Mate 30 5G

Statul California are incendii incredibil de distructive, incendii pe care oamenii de stiinta le-au asociat de consecintele schimbarilor climatice. Mai este pana in 2035, asa ca producatorii de autoturisme cu motor pe combustie ar trebui sa aiba suficient timp pentru a-si intensifica eforturile pentru a crea masini electrice si fara emisii pentru statul California.