fbpx
Smartphone-urile acestei companii vor fi folosite drept chei de masina

Smartphone-urile acestei companii vor fi folosite drept chei de masina

De o lunga perioada de vreme, masinile au putut fi deblocate doar prin cheia obisnuita. Cu toate acestea, mai nou se pot folosi si smartphone-urile, multumita producatorilor auto. Insa se pare ca o companie de smartphone-uri a decis sa creeze ceva pe cont propriu.

Deblocarea masinii folosind smartphone-ul drept cheie nu e ceva nou. Aceasta tehnologie a fost folosita de producatori auto precum Hyundai, dar acum se pare ca compania Apple din Statele Unite e interesata sa creeze ceva propriu.

CITESTE SI:  Acesta poate fi smartphone-ul OnePlus 9 Pro

Cel putin asta indica recenta versiune iOS 13.4 beta a companiei din Statele Unite. Conform versiunii beta, exista o referire la un API “CarKey” care ar permite utilizatorilor sa-si foloseasca smartphone-urile Apple sau smartwatch-urile Apple Watch drept chei pentru a bloca, debloca sau chiar porni o masina, atata timp cat masina este compatibila cu NFC.

De asemenea, nu pare ca este necesara folosirea Face ID pentru a autentifica utilizatorul, ceea ce ar putea fi un pericol, dar in realitate asta inseamna ca inca poti folosi caracteristica pentru a debloca masina chiar daca smartphone-ul sau smartwatch-ul Apple Watch – de la compania Apple din Statele Unite – raman fara baterie.

CITESTE SI:  Galaxy S6 nu foloseste un modem Qualcomm, ci unul Samsung

Ceea ce mai e interesant in legatura cu aceasta descoperire este faptul ca pare sa existe posibilitatea de a permite utilizatorilor companiei Apple sa isi partajeze “cheile” cu altii.

Asta inseamna ca, daca te afli in afara orasului si cineva are nevoie sa-ti imprumute masina, ii poti trimite chei virtuale. Asteptam mai multe detalii despre aceasta caracteristica atunci cand va fi lansata.

CITESTE SI:  Jocul clasic Snake a fost lansat oficial pentru Android, iOS si Windows Phone

Intre timp, nu e surprinzator ca o astfel de caracteristica de cheie auto ar trebui sa existe pe smartphone-urile companiei. Anterior, compania Apple a depus un brevet care arata ca utilizarea tehnologiei Ultra Wideband ar putea fi o alta modalitate posibila de a transforma smartphone-urile sale in chei de masini.