fbpx

Producatorul auto care isi va proiecta propriile cipuri pentru masini autonome

Producatorul auto care isi va proiecta propriile cipuri pentru masini autonome

Un anumit producator auto isi va dezvolta propriile sale cipuri auto pentru masini autonome. Si nu e vorba acum despre Tesla. Nu producatorul de masini le va produce, dar le va proiecta si va detine brevetele. Masinile autonome ale acele companii s-ar putea lansa peste cativa ani, mai exact prin anul 2025.

VW nu se va mai baza exclusiv pe cipurile terte pentru masinile sale autonome. Dupa cum informeaza Reuters, directorul Herbert Diess al companiei a declarat pentru Handelsblatt intr-un interviu ca producatorul auto VW isi va proiecta propriile procesoare pentru masini autonome.

CITESTE SI:  Samsung Galaxy S21 Ultra vs iPhone 12 Pro Max intr-un drop test. Smartphone-ul mai rezistent

Era o chestiune de a produce cel mai puternic hardware posibil, conform lui Diess, la fel ca Apple si Tesla. Acest lucru i-ar oferi producatorului auto VW o competenta sporita.

Nu producatorul auto va construi procesoarele , dar va detine brevetele. Divizia software a companiei, Cariat, se va extinde pentru a dezvolta expertiza relevanta. O astfel de initiativa ar permite producatorului auto VW sa fie un brand mai tehnic.

CITESTE SI:  Ce preturi mari ar putea avea noile iPhone-uri

Tesla s-a bazat pe hardware-ul NVIDIA standard pentru primele sale autoturisme, dar apoi a proiectat propriile sale cipuri pentru un control imbunatatit asupra functiilor Full Self-Driving si Autopilot.

De asemenea, majoritatea oamenilor considera ca avantajele de performanta ale Apple se datoreaza proiectarii interne a cipurilor. Compania Apple din Cupertino poate crea cipuri potrivite pentru produsele sale ideale, in loc sa-si adapteze telefoanele si computerele in jurul unor procesoare straine.

CITESTE SI:  Ce rol are robotul DAL-e al Hyundai

Rezultatele muncii de proiectare de cipuri ale VW vor aparea nu acum, ci peste cativa ani, avand in vedere ca masinile autonome VW nu vor fi lansate mai devreme de anul 2025, probabil.

Daca producatorul auto VW are sorti de izbanda cu acele procesoare pentru masini autonome, acesta ar putea avea un avantaj fata de rivalii care ar putea fi limitati de cipurile auto standard produse de alte companii.