fbpx

Oamenii din aceasta tara pot alege cum sa sune o masina electrica

Oamenii din aceasta tara pot alege cum sa sune o masina electrica

Masinile electrice silentioase care nu scot zgomot sunt bune, dar nu neaparat sigure. De exemplu, poti calca un pieton cu o masina electrica, fara ca acesta sa fi auzit-o cum vine.

Desigur, acest lucru nu se intampla des, dar este un motiv de ingrijorare. Indiferent daca este vorba despre oameni pietoni cu deficiente de vedere, biciclisti sau alti soferi, aceste autoturisme trebuie sa scoata un fel de zgomot pentru a-i informa pe oameni in legatura cu prezenta lor.

Asa ca, gandindu-se la asta, un organism american de siguranta rutiera (asa cum a fost raportat initial de BBC) a spus ca proprietarii de masini electrice din SUA ar trebui sa poata alege sunetul motorului pentru masinile electrice.

CITESTE SI:  De ce masina autonoma Apple ti-ar putea masura nivelul de stres

De asemenea, a declarat ca aceste autoturisme de regula silentioase trebuie sa genereze zgomot atunci cand se deplaseaza in SUA cu o viteza mai mica de 30 de kilometri pe ora.

Mai mult, se doreste ca aceste autoturisme sa fie dotate cu zgomote minime chiar din fabrica in viitorul apropiat, ceea ce e un lucru bun. Producatorilor auto li s-a oferit timp pana pe 1 septembrie 2019 ca sa integreze zgomotul.

CITESTE SI:  Ce cere premierul din Polonia companiei Netflix

Acum acesta a fost prelungit pana in 2020. Administratia Nationala de Siguranta a Traficului Rutier (NHTSA) din SUA urmareste, de asemenea, chestiunea si intreaba oamenii din SUA ce zgomot ar trebui sa scoata o masina electrica si cat de ridicat ar trebui sa fie sunetul.

Cu toate acestea, unii producatori auto deja realizeaza schimbari. Porsche ofera un upgrade de 500 de dolari pentru ca motorul pe electricitate sa sune ca un motor conventional cu ardere interna.

CITESTE SI:  Ce capacitate mare de incarcare in kW va avea Supercharger V3 a Tesla

Pe de alta parte, Mitsubishi si Mercedes au deja optiuni pentru autoturismele lor pe electricitate pentru a scoate zgomote de motor cu combustie.

In timp ce producatorii auto lucreaza pentru ca masinile electrice sa fie un pic mai zgomotoase, NHTSA doreste feedback-ul oamenilor din SUA pentru ca totul sa fie asa cum doresc soferii si pietonii. Ce crezi despre asta? Esti de acord cu faptul ca masinile electrice ar trebui sa genereze zgomot din motive de siguranta?

Sursa imagine: Flickr.com