fbpx

Masini autonome. Ce premiera a reusit Baidu

Masini autonome. Ce premiera a reusit Baidu

Diverse companii tehnologice din lume incearca sa dezvolte masini autonome si tehnologia din spatele acestor autoturisme. Compania Baidu din China sustine ca a reusit o premiera in acest sector. Astfel, e posibil ca compania chineza va avea un avantaj fata de alte companii tehnologice care lucreaza la acelasi lucru.

Baidu e pe cale sa creeze masini autonome mai practice. Compania din China a dezvaluit ca Apollo Computing Unit, despre care Baidu sustine ca este primul computer de conducere autonoma pregatit pentru productie, este gata pentru a fi utilizat pe sosele. O premiera.

CITESTE SI:  Cum vei putea recupera fisierele sterse in Android 11

Este o consola simpla, dar poate procesa cantitati imense de date de la cinci camere si de la 12 radare cu ultrasunete. Se bazeaza pe procesoare Xilinx si vine cu microcontrolere de la producatorul de cipuri Infineon.

Computerul companiei Baidu din China va propulsa Apollo Valet Parking – o colaborare cu WM Motor – care te poate prelua automat si care eficientizeaza serviciul de valet fara a fi nevoie de soferi.

CITESTE SI:  Microsoft anunta oficial laptopul Surface Book 2 - specificatii si pret

Se va lansa in a doua jumatate a anului 2020, iar serviciul poate fi util in timpul unei pandemii, cand nu e indicat ca alti oameni sa atinga masina. Nu doar Baidu lucreaza la computere pentru masini autonome. NVIDIA formeaza acorduri cu GM, Toyota si cu alte companii.

Cu toate acestea, compania chineza Baidu ar putea fi prima companie care produce si lanseaza o astfel de platforma, desi pentru un uz limitat. La randul sau, acest lucru ar putea stimula concurenta si sa creasca sansele ca masinile autonome sa devina raspandite mai devreme.

CITESTE SI:  De ce Apple nu e in domeniul serviciilor de streaming de muzica pentru bani

Ce parere ai despre asta? Crezi ca compania Baidu din China va reusi sa domine piata masinilor autonome, prin intermediul computerului pe care l-a dezvoltat complet in premiera? Sau crezi ca NVIDIA, prin colaborarile sale, va reusi sa vina cu ceva mai performant pentru masinile autonome?