fbpx

Ingrijorarea oficialilor din China din cauza masinilor Tesla

Ingrijorarea oficialilor din China din cauza masinilor Tesla

Producatorul auto Tesla din Statele Unite a apelat la Weibo, o retea sociala din China, pentru a reduce o anumita ingrijorare a oficialilor din China, ingrijorare legata de masinile companiei americane.

In urma unei interdictii pentru masinile sale in spatiile militare chineze, compania americana lucreaza pentru a reduce ingrijorarea oficialilor tarii cu privire la monitorizarea externa, pentru a nu aparea un boicot larg alimentat de nationalism.

Potrivit Reuters, producatorul auto american a apelat la pagina sa de social media chineza pentru a clarifica ca camerele din masinile sale nu sunt activate in afara Americii de Nord.

CITESTE SI:  Armata Statelor Unite dezvolta un simulator virtual pentru impuscaturi in scoli pentru profesori

Chiar si in Statele Unite, proprietarii de autoturisme de la aceasta companie pot alege daca sa activeze sau nu camerele. “Tesla detine un sistem de securitate in retea cu niveluri de securitate pentru a asigura confidentialitatea utilizatorilor”, a scris Tesla pe Weibo, Twitter-ul Chinei.

CITESTE SI:  De ce politicienii din SUA vor eliminarea criptarii end-to-end

Conform stirilor aparute luna trecuta, oficialii chinezi au interzis personalului militar si personalului companiilor cheie de stat sa-si parcheze masinile Tesla in acele spatii sau sa le aduca la munca.

Problema a rezultat din camerele integrate in autoturismele companiei, despre care oficialii din China credeau ca ar putea inregistra activitati sau sa monitorizeze trupele de militari.

Noile masini Model 3 si Model Y sunt, de asemenea, echipate cu o camera de cabina, deasupra oglinzii retrovizoare, iar aceasta poate inregistra clipuri video.

CITESTE SI:  De ce companiile din Silicon Valley nu devin banci, desi par

Desi Tesla a clarificat pe site-ul sau ca aceste sisteme sunt dezactivate in mod implicit, compania a fost nevoita sa lucreze pentru a reduce ingrijorarile oficialilor Chinei legate de spionaj.

Conform CEO-ului Elon Musk al Tesla, compania sa s-ar inchide daca si-ar folosi masinile pentru a monitoriza China sau orice alta tara.