fbpx

In ce tara va lansa VW autobuze autonome

In ce tara va lansa VW autobuze autonome

Producatorul auto VW are de gand sa infiinteze o flota de autobuze autonome intr-o anumita tara. Interesant e faptul ca proiectul implica folosirea a 35 de autovehicule autonome ID Buzz de la VW.

Desi ar putea trece ceva timp inainte sa incepem sa vedem masini fara sofer pe sosele in mod obisnuit, revolutia autovehiculelor fara sofer a inceput deja cu autobuzele autonome.

De fapt, in Doha, Qatar, VW a anuntat ca va lucra cu Autoritatea de Investitii din Qatar la un proiect cunoscut sub numele de “Project Qatar Mobility”.

CITESTE SI:  Aceasta tara impune prin lege preinstalarea de aplicatii autohtone pe smartphone-urile vandute acolo

Ideea si obiectivul din spatele proiectului derulat de VW este de a implemente servicii de autobuze autonome in orasul Doha din Qatar pentru a transporta pasageri in zona Westbay pe rute semi-fixe.

Exista 35 de autobuze autonome ID Buzz de la VW care vor fi folosite pentru a transporta pana la 4 oameni pe calatorie in Qatar, in timp ce autobuzele Scania ar trebui sa poata transporta grupuri mai mari.

CITESTE SI:  CEO-ul Google vorbeste despre lansarea motorului de cautare pentru China

Se preconizeaza ca aceste autobuze autonome vor ajunge pe sosele inainte de 2022, iar testarea ar trebui sa inceapa in 2020, in timp ce testele la scara mai larga ar trebui sa inceapa in 2021 in Qatar.

Potrivit lui Herbert Diess, presedintele VW: “Proiectul de Mobilitate Qatar va juca un rol foarte important. Abordam provocarile privind cresterea economica, dezvoltarea sociala si managementul mediului identificate ca fiind parte din viziunea noastra si ne subliniem angajamentul pentru investirea in mobilitate de urmatoare generatie. Vom invata lucruri prin experimentarea in viata de toate zilele si folosim proiectul pentru generatiile care vor urma”.

CITESTE SI:  Ce taxa pe zboruri care va creste preturile biletelor va impune Franta

Acestea fiind spuse, VW nu va fi prima companie care implementeaza autobuze autonome. Exista deja mai multe astfel de servicii in diverse parti ale lumii si se pare ca incep sa se bucure de succes.

Facebook