fbpx

In ce oras vor aparea autovehicule autonome pentru transport public

In ce oras vor aparea autovehicule autonome pentru transport public

Compania Optimus Ride a anuntat ca va implementa un serviciu de autovehicule autonome intr-un anume oras in al doilea trimestru al acestui an. Ei bine, inainte de a va entuziasma prea tare, trebuie sa stiti ca suntem inca departe de a avea taxiuri fara sofer.

Intr-o buna zi, masinile autonome vor deveni ceva obisnuit. Exista numeroase beneficii cu aceste autoturisme, cum ar fi reducerea accidentelor si a ambuteiajelor.

Cu toate acestea, ne imaginam ca acest viitor se afla inca la distanta de cativa ani, dar intre timp autovehiculele autonome de transport public ar putea contribui la aceasta tranzitie.

CITESTE SI:  Pretul noii console de jocuri ieftine a Microsoft, Xbox Series S

De fapt, in orasul New York, Optimus Ride a anuntat ca va implementa autovehicule autonome in al doilea trimestru al acestui an. Disponibilitatea va fi destul de limitata, avand in vedere ca acestea vor fi implementate pe o suprafata de 1214 kilometri patrati in Brooklyn.

Se adreseaza celor 400 de intreprinderi din oras care opereaza acolo si unde lucreaza aproximativ 9000 de angajati. Acest lucru ar trebui sa creeze un teren destul de decent de testare pentru serviciul de autovehicule autonome, intr-o locatie limitata din oras.

CITESTE SI:  De ce nici muzica digitala nu e foarte buna pentru mediu

Potrivit CEO-ului si cofondatorului Optimus Ride, Ryan Chin, “Suntem incantati astazi sa anuntam nu unul, ci doua autovehicule care se conduc singure. Lucram cu comunitati precum Paradise Valley Estates si Brooklyn Navy Yard, iar acestea ne permit sa ne continuam misiunea de a transforma mobilitatea”.

CITESTE SI:  Ce parole a stocat in format necriptat Google in ultimii 14 ani

“Suntem incantati sa fim una dintre primele companii care lanseaza un program de autovehicule autonome pentru transport public in statul New York si, avand deja 3 implementari in primul trimestru al anului 2019, suntem bine pozitionati ca lider in sistemele de conducere fara sofer pentru zone limitate”.

New York City nu va fi primul oras care foloseste autovehicule autonome. Anterior, am auzit cum tari precum Singapore testeaza sisteme similare.

Facebook