fbpx
In cat timp a traversat un camion autonom un traseu, in comparatie cu soferii umani

In cat timp a traversat un camion autonom un traseu, in comparatie cu soferii umani

O anumita companie focusata pe conducere fara sofer a incercat sa afle in cat timp poate traversa un camion autonom un traseu in Statele Unite, in comparatie cu un conducator auto uman. Dupa acel test, compania a dezvaluit timpul rezultat.

Masinile fara sofer sunt grozave pentru comoditate, dar si din ratiuni de siguranta. Si se pare ca, chiar si pentru afaceri, masinile fara sofer sunt utile si sporesc eficienta.

Asta potrivit unei companii axate pe conducere fara sofer pentru TIR-uri. Compania a incercat sa afle cum se compara camioanele autonome cu cele conduse de conducatori auto umani.

CITESTE SI:  Toate masinile Maserati vor integra actionare electrica din 2019

Asa ca compania a incarcat un camion autonom cu marfa si l-a condus din Arizona pana in Oklahoma. A existat un conducator auto uman in acel TIR, conducator auto care a preluat controlul in prima suta de kilometri.

Dar mai apoi camionul a fost condus in intregime in mod autonom. Se pare ca camionul autonom a scos un timp de 14 ore si 6 minute. Adica cu 10 ore mai putin decat un sofer uman.

CITESTE SI:  Cum replica China in privinta vanzarii TikTok in SUA

Acest lucru e incredibil pentru ca asta inseamna ca timpii de livrare pot fi redusi in mod drastic, ceea ce in schimb va permite companiilor sa-si sporeasca eficienta.

Dar rezultatele nu sunt foarte surprinzatoare. Acest lucru se datoreaza faptului ca oamenii in general se odihnesc dupa o anumita perioada de condus si pentru ca exista o lege in SUA care le interzice soferilor de TIR-uri sa conduca pentru peste 14 ore consecutive.

CITESTE SI:  La ce poate folosi faptul ca baloanele Loon pot masura undele gravitationale

Asta inseamna ca, la un moment dat, soferii umani vor fi nevoiti sa se odihneasca, ceea ce creste durata calatoriei. Ce crezi despre faptul ca acel camion autonom a calatorit pe acel traseu intr-un timp de 14 ore si 6 minute, cu 10 ore mai putin decat un conducator auto uman? Crezi ca camioanele autonome reprezinta alternativa perfecta la conducatorii auto umani?