fbpx

De ce viitoarele masini Toyota isi vor opri automat motorul

De ce viitoarele masini Toyota isi vor opri automat motorul

Tehnologia e un lucru interesant. Dar, din cand in cand, se pare ca, noi oamenii, ne cam depasim limitele si lansam tehnologii doar de dragul tehnologiei. Asa zic unii despre Toyota.

Lasarea masinii cu motorul pornit e probabil una dintre cele mai grave greseli pe care le poti comite in ceea ce priveste consumul masinii.

Poate ca, in incercarea de a contribui la imbunatatirea eficientei energetice, Toyota a anuntat ca viitoarele modele Toyota vor o caracteristica automata de oprire a motorului.

CITESTE SI:  Google ii plateste companiei Apple miliarde de dolari doar pentru a ramane motorul de cautare implicit

Conform companiei, “Functia Auto Shut Off va opri automat motorul masinii dupa o perioada de timp prestabilita, in cazul in care autoturismul e lasat pornit. Imbunatatirile viitoare vor include capabilitati ale aplicatiilor de smartphone de a oferi instiintari pentru oprirea motorului”.

Toyota mentioneaza ca deja ofera o caracteristica similara in masinile sale mai vechi, soferii fiind instiintati prin aplicatie daca au tinut pornit motorul pentru perioade indelungate de timp.

Soferilor li se va reaminti sa opreasca motorul, dar noua caracteristica Auto Shut Off il va opri automat, in locul lor. Pe langa caracteristica de oprire automata a motorului, Toyota a mai anuntat ca viitoarele sale autoturisme vor veni si cu o caracteristica de parcare automata.

CITESTE SI:  Care ar putea fi primul smartphone OPPO cu 10GB de RAM

Asta nu inseamna ca masina va parca de una singura. Functia, daca detecteaza ca soferul iese din autoturism fara sa puna viteza in pozitia de parcare, o va pune de una singura.

CITESTE SI:  La ce pot fi folositi ochelarii AR ai Apple

Aceasta e o caracteristica de siguranta proiectata pentru a reduce riscul masinilor care se deplaseaza singure din cauza faptului ca soferii au uitat sa traga frana sau sa-si puna autoturismele in modul de parcare.

Se asteapta ca aceste noi caracteristici vor sosi pe masinile Toyota din 2020. Asa ca ar fi o idee buna sa nu cumperi inca un autoturism si sa mai astepti, daca vrei sa profiti de acele functii ale Toyota.