fbpx

De ce Usain Bolt isi ia trotineta electrica in Japonia

De ce Usain Bolt isi ia trotineta electrica in Japonia

Medaliatul olimpic cu aur de noua ori, Usain Bolt, isi aduce trotineta electrica in Japonia, asta desi trotinetele electrice trebuie sa aiba placute de inmatriculare in Japonia, iar cei care le conduc trebuie sa aiba permis.

Usain Bolt, unul dintre cei mai rapizi oameni din lume si care a castigat pana acum noua medalii din aur, spera ca statutul sau va convinge autoritatile de reglementare din Japonia ca beneficiile pentru mediu sunt importante si ca e nevoie sa se amelioreze limitele de utilizare.

Conform legilor actuale din Japonia, trotinetele electrice pot fi conduse doar pe drumuri, trebuie sa aiba placute de inmatriculare, iar cei care le conduc trebuie sa aiba permis de motocicleta.

CITESTE SI:  Un furnizor de telefonie mobila din Japonia efectueaza primele teste real-life pentru tehnologia 5G

Alergatorul de nivel mondial si cofondatorul startup-ului Bolt Mobility a anuntat lansarea unei initiative in cadrul unui eveniment de la un restaurant din Tokio, Japonia, vineri.

Scopul initial este de a limita inchirierile de trotinete electrice la terenurile private care sunt scutite de reglementarile de circulatie si ca acest lucru sa fie posibil la 40 de campusuri universitare din Japonia pana la sfarsitul anului 2020.

Dincolo de asta, reprezentantii startup-ului american al lui Usain Bolt vechi de un an de zile vorbesc cu autoritatile de reglementare despre reducerea restrictiilor in Japonia, sustinand ca trotinetele electrice pot reduce aglomeratiile in trafic si, prin urmare, reduc emisiile.

CITESTE SI:  De ce Hyundai cumpara Boston Dynamics, firma de robotica

Usain Bolt spera ca statutul sau poate constribui la transmiterea mesajului respectiv in favoarea trotinetelor electrice in Japonia si nu numai. “Inca vorbim si incercam sa descoperim cum sa avansam si sa trecem la lucruri bune pentru mediu, pentru ca de acolo a inceput totul”, a spus Usain Bolt intr-un interviu acordat publicatiei Reuters in urma evenimentului “Acesta este viitorul”.

CITESTE SI:  Ce zice ministrul securitatii cibernetice care n-a folosit un PC niciodata

Startup-ul lui Usain Bolt isi propune sa existe in 20 de orase la nivel global pana la sfarsitul acestui an si in 50 de orase din 8 tari pana in 2020.

Mai devreme in acest an, startup-ul lui Usain Bolt s-a lansat in New York, Paris si Washington. Sharing-ul de trotinete electrice a devenit o optiune pentru asa-numitii navetisti pe distante scurte in multe centre urbane din intreaga lume, dar dezavantajul lor e ca unii clienti pur si simplu le abandoneaza unde vor.