fbpx

De ce un fost inginer Waymo a fost condamnat la 18 luni de inchisoare

De ce un fost inginer Waymo a fost condamnat la 18 luni de inchisoare

Waymo este o companie de-a Alphabet, iar aceasta se ocupa cu dezvoltarea de tehnologie pentru masinile autonome. Conform unei noi stiri, unul dintre fostii ingineri ai Waymo a fost recent condamnat la 18 luni de inchisoare. Motive exista.

Judecatorul american William Alsup l-a condamnat la 18 luni de inchisoare pe Anthony Levandowski, fostul inginer al Waymo, pentru litigiul (privind secretele comerciale) dintre Waymo (care apartine de Alphabet) si Uber.

CITESTE SI:  Coronavirusul Wuhan. Cand renunta Apple si Google la instrumentul pentru urmarirea contactilor

Procurorii au solicitat o pedeapsa de 27 de luni, in timp ce Levandowski a solicitat arestul la domiciliu, pe motiv ca sufera de pneumonie si ca astfel poate deveni tinta coronavirusului.

Conform TechCrunch, judecatorul i-a respins cererea, explicand ca arestul la domiciliu si o sentinta indulgenta ofera unda verde oricarui inginer genial sa fure secrete comerciale.

Acestea fiind spuse, judecatorul i-a permis celui acuzat sa fie arestat abia dupa ce pandemia se mai reduce. Alphabet a intentat un proces impotriva Uber in 2017, acuzand compania Uber din Statele Unite ca i-a folosit fostul inginer pentru a fura secrete comerciale.

CITESTE SI:  Amazon pregateste o armata de experti pentru a-i trimite sa le configureze clientilor locuintele smart

Desi Levandowski nu s-a alaturat imediat companiei Uber dupa ce a parasit Waymo, Uber a dobandit la scurt timp secretele comerciale ale companiei care apartine de Alphabet. In procesul sau, Alphabet sustine ca fostul sau inginer a descarcat peste 14.000 de fisiere confidentiale si proprietare de design.

CITESTE SI:  Ce tablete vor deveni compatibile cu tastaturile si mouse-urile de gaming

Cele doua companii au ajuns la o intelegere in 2018, Waymo asigurandu-se ca Uber isi va dezvolta propria tehnologie de conducere autonoma. La jumatatea lunii martie a acestui an, inginerul Levandowski a fost de acord sa pledeze vinovat pentru furtul de materiale, pentru ca restul acuzatiilor penale asupra lui sa fie inlaturate.