fbpx
De ce un angajat Apple care lucra la masini autonome a fost arestat

De ce un angajat Apple care lucra la masini autonome a fost arestat

Un alt angajat chinez din cadrul Apple – care lucra la un proiect de masini autonome – a fost arestat. FBI a arestat un angajat chinez care lucra la compania din Cupertino, iar asta cu o zi inainte de a merge in China cu mii de fisiere in PC-ul sau personal care contineau informatii de la compania din Cupertino.

Proiectul pentru masini autonome al Apple a ramas un mister de ani de zile, inca de cand s-a dezvaluit ca compania lucreaza la asa ceva. Asta pentru ca compania nu prea a vorbit despre acest proiect.

CITESTE SI:  Tesla zice de ce a luat foc masina Model S din Shanghai

De fapt, compania e cunoscuta pentru faptul ca este foarte secretoasa cu proiectele sale. Cu toate acestea, se pare ca secretele companiei pentru masini autonome aproape au fost dezvaluite de un spion din industrie.

Intr-o stire de NBC Bay Area, aflam ca FBI a arestat un cetatean chinez si (posibil) fost angajat Apple pe nume Jizhong Chen. Asta pentru ca angajatul arestat a furat secretele pentru masini autonome ale Apple pentru un rival.

CITESTE SI:  Ce va folosi WhatsApp pentru verificare, in locul SMS-urilor

Compania a inceput sa il investigheze pe Chen cand un alt angajat l-a vazut pe Chen capturand fotografii intr-un loc in care nu era permis asa ceva.

Dupa ce l-au analizat cei de la Apple, acestia au descoperit mii de fisiere pe computerul personal al angajatului arestat care contineau proprietate intelectuala de la companie legata de masini autonome, cum ar fi manualele, schemele si diagramele.

Mai tarziu s-a descoperit ca Chen a primit un job la o companie de masini autonome din China care era un competitor direct al proiectului Apple. Conform stirii, aceasta nu e prima data cand companiile chineze au incercat sa fure secretele companiei pentru masini autonome.

CITESTE SI:  Carcasa care transforma un smartphone Apple iPhone Xs intr-un iPhone 11 Pro

In luna iulie, un alt angajat Apple a fost arestat pentru furtul de informatii legate de proiectul de masini autonome al companiei din Cupertino. Intr-o declaratie compania spune, “Apple ia confidentialitatea si protectia proprietatii noastre intelectuale foarte in serios. Lucram cu autoritatile cu privire la aceasta chestiune”.