fbpx

De ce Porsche nu va mai vinde masini diesel

De ce Porsche nu va mai vinde masini diesel

Incepand cu luna februarie, nu s-au mai putut cumpara masini Porsche diesel noi. Asta pentru ca compania a suspendat vanzarile autoturismelor Panamera 4S Diesel si Macan S Diesel.

Acum, cateva luni mai tarziu, compania a confirmat in final ca nu va mai vinde masini cu propulsie diesel si ca se va concentra in schimbe pe cele hibride si electrice.

Porsche a decis sa renunte la acest business pentru totdeauna. Gigantul auto german a confirmat intr-un comunicat de presa ca nu va mai produce autovehicule cu o astfel de propulsie.

CITESTE SI:  Cum se pot incarca masinile electrice in 10 minute

Compania invoca cererea scazuta pentru astfel de masini ca fiind unul dintre motivele pentru care a luat aceasta decizie. De asemenea, indica faptul ca ponderea autoturismelor diesel Porsche la nivel mondial a fost de numai 12% in 2017.

Compania va investi peste 6 miliarde de euro in e-mobility pana in 2022 pentru o crestere mai sustenabila in viitor. Investitiile sale in masinile hibride deja dau roade, pentru ca 63% dintre masinile Porsche Panamera vandute in Europa sunt modele hibride, spune compania.

CITESTE SI:  Ce bug software primejdios au unele masini Mazda

“Porsche nu demonizeaza diesel. Este si va ramane o importanta tehnologie de propulsie”, spune CEO-ul companiei, Oliver Blume. El a subliniat ca compania este un producator de masini sport pentru care acest tip de propulsie a jucat intotdeauna un rol secundar si ca au ajuns la concluzia ca vor ca viitorul lor sa nu fie unul cu o astfel de propulsie.

CITESTE SI:  Oameni din aceasta tara vor fi transportati de autovehicule autonome fara soferi

Cei care detin deja autoturisme Porsche cu astfel de propulsie nu trebuie sa se ingrijoreze, deoarece compania va continua sa ofere asistenta si service. Compania va continua sa se ocupe de clientii diesel cu profesionalismul pe care acestia il asteapta, spune Oliver Blume.

De asemenea, Porsche se pregateste sa lanseze prima sa masina sport in intregime electrica pe piata anul viitor. Aceasta se numeste Taycan.