fbpx

De ce masinile fara sofer nu sunt inca apte pentru a inlocui soferii umani

De ce masinile fara sofer nu sunt inca apte pentru a inlocui soferii umani

In prezent, companiile lucreaza pentru a dezvolta masini fara sofer, pentru ca se crede ca acestea sunt viitorul in transportul public. Cu toate acestea, o noua stire arata faptul ca autoturismele autonome nu sunt inca apte pentru a inlocui soferii umani.

E posibil ca in viitor masinile fara sofer vor deveni noul standard. La urma urmei, daca toata lumea va folosi masini autonome, traficul ar trebui sa fie teoretic mult mai sigur, deoarece nu mai sunt implicate erorile umane.

CITESTE SI:  Cum functioneaza sistemul AI al Facebook care iti permite sa nu fii recunoscut de recunoasterea faciala

Cu toate acestea, o cursa recenta cu autoturisme autonome a aratat ca poate aceasta tehnologie nu este inca 100% cizelata pentru a fi lansata public. Denumita Roborace, aceasta e o cursa cu masini autonome.

In timpul uneia dintre curse – care a fost transmisa live pe Twitch – una dintre masinile fara sofer s-a ciocnit de un zid. Din anumite motive, autoturismul autonom a decis sa vireze la dreapta si a accelerat intr-o bariera.

CITESTE SI:  De ce smartphone-ul Google Pixel 4 n-are 5G

Din fericire, aceasta era singura masina fara sofer din apropiere si presupunem ca, datorita faptului ca nu avea sofer la volan, nu au existat pierderi de vieti omenesti.

Doar prestigiul oamenilor din spatele acestei tehnologii a fost afectat. Ca sa acordam credit pentru Roborace, s-a reusit acum un an de zile indeplinirea cu succes a unui tur, cand unul dintre autoturisme a reusit sa urce dealul de la Goodwood Festival, asa ca poate ca in acest an a aparut o eroare tehnica.

CITESTE SI:  Google si-a platit inginerii atat de bine incat acestia si-au dat demisia

Aceste tipuri de erori ii descurajeaza pe oameni sa foloseasca autoturismele autonome. La urma urmei, cand va aflati intr-un autoturism care circula cu 100 de kilometri la ora, erorile sunt lucruri care nu ar trebui sa se intample. Ce parere ai despre asta? Crezi ca pana la urma masinile fara sofer vor fi 100% lipsite de orice fel de erori?