fbpx

De ce guvernatorul din New York respinge legalizarea trotinetelor electrice in stat

De ce guvernatorul din New York respinge legalizarea trotinetelor electrice in stat

Guvernatorul Andrew Cuomo al statului New York a respins un proiect de lege care ar fi legalizat in New York bicicletele electrice si trotinetele electrice pentru lucratorii din livrari care sunt oarecum persecutati.

Acel proiect de lege a avut parte de o opozitie minima, dar asta pana cand a ajuns la guvernator. Andrew Cuomo a avut motive pentru care si-a exprimat dreptul la veto.

New York fusese setat sa legalizeze bicicletele si trotinetele electrice, ceea ce ar fi permis companiilor Lime si Jump sa ajunga si in New York City.

CITESTE SI:  Cum pot utilizatorii folosi butonul de panica din Tinder

Cu toate acestea, guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, s-a opus proiectului de lege, ceea ce inseamna ca acele mijloace de transport vor continua sa fie ilegale in stat.

Proiectul de lege pentru legalizarea trotinetelor electrice a avut parte de un sprijin puternic in iunie, trecand prin Senatul de stat cat si prin Adunarea de stat cu o opozitie minima. Noua legislatie a fost dorita in special de lucratorii din livrari – conform StreetBlog NYC – si care prefera bicicletele electrice pentru munca lor.

CITESTE SI:  De ce un proprietar de masina Tesla Model S da vina pe autoturism pentru ca a ajuns intr-un rau

Cu toate acestea, guvernatorul Andrew Cuomo a ales sa se opuna proiectului de lege – pentru legalizarea trotinetelor electrice – din cauza lipsei de masuri de siguranta. Proiectul de lege nu includea cerinte obligatorii pentru casca, de exemplu, desi municipalitatile ar fi putut totusi sa aleaga sa puna in aplicare o lege pentru casca daca ar fi dorit.

CITESTE SI:  Cine vrea ca Apple sa dezvolte retele 5G in SUA

O copie a mesajului de veto din partea lui Andrew Cuomo a fost postata pe Twitter de catre consilierul superior al guvernatorului Andrew Cuomo, Rich Azzopardy.

Pentru a merge mai departe de aici, legislatura din statul New York va trebui sa vina cu o noua versiune a proiectului de lege pentru legalizarea trotinetelor electrice, sa-l treaca din nou si sa-l trimita inapoi guvernatorului Andrew Cuomo al statului, cu speranta ca guvernatorul il va aproba pana la urma.