fbpx

De ce Ford isi amana taxiurile fara sofer pana in 2022

De ce Ford isi amana taxiurile fara sofer pana in 2022

Producatorul auto Ford din Statele Unite a anuntat recent ca va amana lansarea taxiurilor fara sofer ale sale pana in 2022. Motive pentru aceasta decizie exista. Nu e vorba despre faptul ca tehnologia companiei americane Ford nu ar fi gata pentru acest an. Este vorba despre cu totul altceva.

Drept rezultat al pandemiei de coronavirus Wuhan, companiile care aveau planuri de a lansa in 2020 noi produse sau servicii au amanat aceste planuri.

CITESTE SI:  Apple le-a platit dezvoltatorilor App Store o suma colosala pana acum

De exemplu, cateva evenimente majore au fost anulate si se spune ca iPhone-urile pentru acest an au fost si ele amanate. Ei bine, si planurile companiei Ford de a lansa taxiuri autonome vor fi amanate.

Conform unei stiri de TechCrunch, compania va amana lansarea pana in 2022. Acest lucru a fost dezvaluit acum ceva vreme de Ford, compania raportand atunci o pierdere de 2 miliarde de dolari pentru primul trimestru al acestui an, versus profitul de 1,1 miliarde de dolari pentru aceeasi perioada a anului trecut.

CITESTE SI:  De ce Tesla Model 3 e anchetata in Coreea de Sud

Conform Ford: “Avand in vedere provocarile mediului de afaceri actual, dar si nevoia de a evalua efectele negative pe termen lung ale coronavirusului Wuhan asupra comportamentului clientilor, Ford a decis sa amane lansarea taxiurilor fara sofer pana in 2022. Intelegerea comportamentului clientilor este o parte importanta din construirea unui nou serviciu de mobilitate, construit in jurul increderii si pentru usurarea vietii oamenilor”.

CITESTE SI:  Ce record a stabilit un dragster electric

Ceea ce e interesant este ca taxiurile fara sofer sunt practic perfecte in aceasta criza. Acest lucru se datoreaza faptului ca, cu masurile de distantare sociala puse in aplicare, folosirea unui taxi fara sofer pentru a te deplasa poate fi mai sigura decat folosirea unui taxi condus de o persoana.