fbpx

De ce Ford colaboreaza cu aceasta companie din Coreea de Sud

De ce Ford colaboreaza cu aceasta companie din Coreea de Sud

Conform unor noi stiri, producatorul auto Ford din Statele Unite va colabora cu o companie din Coreea de Sud care se numeste SK Innovation. Colaborarea dintre cele doua entitati e justificata.

Conform Ford, producatorul auto din Statele Unite va colabora cu SK Innovation din Coreea de Sud pentru a produce anual 60GWh de celule si matrice de acumulatori “pentru utilizarea in acumulatori de masini electrice incepand cu mijlocul acestui deceniu”.

CITESTE SI:  Cum va avea Facebook Gaming un avantaj in raport cu Twitch

Anuntul a aparut la o zi dupa dezvaluirea camionetei electrice Ford F-150, dar important de retinut e faptul ca acest nou parteneriat se afla inca in etapele foarte timpurii.

Cele doua companii au semnat un memorandum, iar asociatia comuna inca e supusa unor negocieri mai definitive, dar si unei aprobari de reglementare.

Ca rezultat, in prezent nu e clar daca parteneriatul dintre producatorul auto din Statele Unite si compania SK Innovation din Coreea de Sud va fi de 50:50 si nici nu exista informatii despre fabricile de celule de acumulatori pe care asociatia le va deschide.

CITESTE SI:  Ce raspunde Google la stirea ca Home Hub e nesigur

“Lucrurile nu se vor reduce la memorandum, desi e o parte cruciala pentru a ne integra pe verticala capacitatile cheie care vor diferentia Ford in viitor”, conform presedintelui si CEO-ului Ford, Jim Farley. “Nu vom ceda viitorul companiilor noastre nimanui”.

Dupa estimarile Ford, productia de 60GWh de componente de acumulatori va fi desfasurata in doua fabrici, dar nu e clar daca va fi inclusa fabrica existenta de acumulatori din Georgia a SK Innovation.

CITESTE SI:  Compania care lucreaza la un acumulator extern MagSafe pentru iPhone

Conform unui purtator de cuvant, compania americana si cea din Coreea de Sud inca lucreaza la stabilirea productiei in fabrici. Acestea fiind spuse, cele doua companii par sa fie sigure ca acumulatorii vor fi in voga in industria auto deceniile viitoare.