fbpx

De ce Ferrari nu va lansa o masina electrica pana in 2025

De ce Ferrari nu va lansa o masina electrica pana in 2025

Un producator auto important – Ferrari – nu va lansa prima sa masina electrica mai devreme de 2025, a declarat Louis Camilleri, naruind asteptarile.

Producatorul auto din Italia a spus acum ceva vreme ca o masina electrica proprie va fi disponibila pentru cumparare numai dupa ce planul industrial actual se va incheia in 2022.

Nu va lansa o masina electrica pana in 2025 pentru ca acumulatorii inca mai au nevoie de dezvoltare. Analistii au spus ca nu se asteptasera la masini electrice pana in 2023, dar ultimele comentarii indica faptul ca lansarea efectiva ar putea fi mai departe.

CITESTE SI:  VIDEO: Ce viteza maxima are prima masina electrica a Aston Martin

“Tehnologia bateriei nu este inca unde ar trebui sa fie”, a declarat Camilleri reporterilor in timpul unui pranz de la o fabrica a producatorului auto Ferrari.

“Exista inca neajunsuri semnificative in ceea ce priveste autonomia si in ceea ce priveste timpul de incarcare. Pana la urma vom lansa o masina electrica. Dar dupa anul 2025. Nu pe termen scurt”, a adaugat el.

CITESTE SI:  Masina electrica obscura cu autonomie de 643 de kilometri

Camilleri a spus ca Ferrari exploreaza posibilitatea lansarii unei masini electrice proprii, doar ca se va limita la autoturismele hibride pentru viitorul previzibil.

Mai devreme in acest an, Ferrari a prezentat SF 90 Stradale, prima sa masina hibrida de productie in serie. Ferrari vrea ca 60% dintre autoturismele sale vandute pana in 2022 sa fie hibride.

Camilleri a spus ca grupul are in vedere tehnologii alternative pentru autoturisme, inclusiv hidrogen. “Avem in vedere diverse mecanisme de rulare si incercam sa vedem care ar fi cel mai eficient din punctul de vedere al viziunii noastre pentru autoturismele Ferrari in viitor”, a mai spus acesta.

CITESTE SI:  Pierderile financiare ale Airbnb din cauza coronavirusului

Luna trecuta, producatorul auto Ferrari din Italia si-a ridicat estimarile pentru castigurile acestui an la 1,27 de miliarde de dolari si a spus ca se asteapta la venituri mari pentru 2020.