fbpx

De ce Elon Musk doreste sa mute Tesla din California

De ce Elon Musk doreste sa mute Tesla din California

CEO-ul si fondatorul companiei Tesla din Statele Unite, Elon Musk, a precizat ca va muta sediul companiei Tesla in afara statului California si ca va trimite in judecata comitatul Alameda din Statele Unite. Exista un motiv pentru care Elon Musk ar putea trece la masuri atat de drastice precum mutarea din California.

Dupa ce, acum ceva timp, oficialii de sanatate din comitatul Alameda din Statele Unite au avertizat Tesla impotriva redeschiderii fabricii de masini a companiei, CEO-ul Elon Musk a postat un tweet prin care a spus ca va da in judecata comitatul si ca isi va muta sediul in afara statului California.

CITESTE SI:  VIDEO: Camioneta electrica Tesla Cybertruck versus Ford F-150. Care e mai capabila

Cateva ore mai tarziu, avocatii companiei Tesla au inaintat o reclamatie solicitand o decizie judecatoreasca impotriva ordinului de izolare al comitatului, pentru ca “contrazice ordinul guvernatorului in masura in care restrictioneaza operatiunile de afaceri care opereaza in sectoarele federale de infrastructura critica”.

CITESTE SI:  Care e varsta minima pe care Facebook incepe sa o impuna printr-o politica

“Tesla inainteaza un proces impotriva comitatului Alameda”, a dezvaluit Elon Musk pe Twitter. “Functionarul interimar si ignorant al sanatatii din Alameda actioneaza contrar guvernatorului, presedintelui Donald Trump, libertatilor noastre constitutionale si bunului simt”.

Elon Musk a fost un critic vocal al ordinului de izolare din cauza coronavirusului Wuhan, precizand pe 29 aprilie ca aceste restrictii sunt “fasciste”, nu democratice.

“Suntem destul de ingrijorati de faptul ca nu putem relua productia la Tesla in zona golfului, iar acest lucru ar trebui identificat ca fiind un risc grav”, a precizat Elon Musk.

CITESTE SI:  Cum ingreuneaza Apple agentilor de publicitate sa-i monitorizeze pe utilizatori cu iOS 14

CEO-ul companiei de masini din California, Statele Unite, a cerut, de asemenea, publicului sau sa-si exprime dezacordul fata de comitatul Alameda. Un purtator de cuvant al comitatului Alameda a declarat pentru The Verge ca Agentia de Servicii de Sanatate si Departamentul Public de Sanatate comunica direct si lucreaza indeaproape cu Tesla.