fbpx

De ce Ducati va instala radare in motocicletele sale

De ce Ducati va instala radare in motocicletele sale

Compania Ducati a anuntat oficial ca va integra radare in motocicletele sale. Compania respectiva a lucrat cu Bosch la aceasta tehnologie pe care o foloseste. Exista motive pentru care Ducati doreste instalarea de radare in motocicletele sale.

Conducerea unei motociclete poate fi o experienta palpitanta, dar poate fi si destul de periculoasa. Motivul este faptul ca, spre deosebire de cei care se afla in masini, cei de pe motociclete sunt de obicei expusi.

CITESTE SI:  Nintendo explica de ce nu renunta inca la consola 3DS veche

Cu toate acestea, Ducati spera sa faca experienta de calatorie mai sigura. Compania Ducati a anuntat ca a inceput productia a ceea ce numeste “prima motocicleta din lume cu tehnologie radar frontala si posterioara”.

Lucrand cu Bosch, aceasta noua tehnologie va debuta pe Multistrada V4. Deci, la ce sunt utile aceste radare si cum functioneaza? Prin utilizarea unui radar pe partea frontala a autovehiculului pe doua roti, se va contribui la controlul automat al vitezei de croaziera.

CITESTE SI:  De ce Mitsubishi vrea sa foloseasca VR pentru tranzactionarea de actiuni

De asemenea, va permite autovehiculului Ducati sa-si regleze automat distanta fata de alte vehicule in timp ce se deplaseaza cu 30-160km/h, asigurandu-se astfel ca exista o distanta suficient de sigura pentru a preveni accidentele in trafic.

In ceea ce priveste cel din partea posterioara, acesta a fost conceput pentru a permite motociclistului sa se descurce cu detectarea anumitor lucruri, cum ar fi a masinilor pe care s-ar putea sa nu le fi observat.

CITESTE SI:  Cum este telefonul Sony Xperia XZ2 Premium anuntat oficial

De asemenea, va putea informa motociclistul daca o masina se apropie de el, ceea ce, la randul sau, ar permite motociclistului sa-si regleze pozitionarea si sa fie mai constient de mediu. Aceste radare au dimensiuni relativ mici si, potrivit Ducati, nu ar trebui sa ingreuneze motocicleta.