fbpx

De ce BMW si Mercedes nu mai lucreaza impreuna la masini autonome

De ce BMW si Mercedes nu mai lucreaza impreuna la masini autonome

Anul trecut, companiile auto BMW si Mercedes au anuntat ca vor lucra impreuna pentru a dezvolta masini autonome (care nu au nevoie de sofer). Cu toate acestea, dupa nici macar un an, cele doua companii au anuntat ca renunta la acel parteneriat. Au oferit si motive.

Nici n-a trecut un an de zile, iar BMW si Mercedes au anuntat ca isi incheie parteneriatul care avea in vedere dezvoltarea de masini autonome. Cei doi producatori auto au descris diviziunea drept reciproca si amiabila.

CITESTE SI:  Atatea masini electrice va lansa BMW pana in 2023

De asemenea, au mentionat ca parteneriatul lor ar putea fi reinnoit in viitor. Cativa factori au dus la aceasta decizie. Intr-o declaratie comuna, cele doua companii au declarat ca dezvoltarea unei platforme comune de masini autonome a fost o sarcina mai complexa si mai scumpa decat au anticipat.

S-ar putea ca BMW si Mercedes au avut un parteneriat prea ambitios. Cand au anuntat colaborarea in luna iulie a anului trecut, BMW si Mercedes au anuntat ca scopul lor este sa vanda masini autonome de nivel 4, cu abilitatea de a conduce pe autostrazi si de a parca pe cont propriu, pana in 2024.

CITESTE SI:  De ce Japonia ar putea inceta sa cumpere echipamente Huawei si ZTE

CEO-ul companiei Ford, Jim Hackett, a declarat ca cele doua companii au “supraestimat” cat de curand vor putea sa implementeze aceasta tehnologie. In 2019, compania Uber a declarat atunci ca va trece o vreme pana ce masinile autonome vor fi ceva obisnuit pe strazi.

CITESTE SI:  De ce soferii Uber nu ar trebui sa fie tratati ca angajati, conform CEO-ului

Un studiu recent a dus la concluzia ca majoritatea soferilor americani nu sunt prea entuziasti cu privire la ideea de a circula cu masini autonome.

Desi nu mai lucreaza la aceasta tehnologie impreuna, BMW si Mercedes sunt inca parteneri in alte zone. In 2015, cele doua companii si-au unit fortele pentru a cumpara platforma Here Maps a Nokia pentru 2,8 miliarde de euro.