fbpx

De ce Aston Martin nu lanseaza inca masini electrice

De ce Aston Martin nu lanseaza inca masini electrice

Aston Martin este un producator auto din Marea Britanie. De ceva ani se spune ca acesta va trece la lansarea de masini electrice, insa pana acum acest lucru nu s-a intamplat. Motivele acestui fapt le vei afla mai jos.

Aston Martin a intarziat oficial lansarea tuturor masinilor electrice ale sale, pana ce va reveni pe o baza financiara solida. Acesta e motivul principal.

Vineri, producatorul auto a spus ca intentioneaza sa obtina pana la 500 de milioane de lire sterline intr-o finantare de urgenta de la un grup de investitori condus de miliardarul canadian Lawrence Stroll.

CITESTE SI:  Facebook a fost amendata in Coreea de Sud pentru limitarea accesului utilizatorilor

Ca parte a unui nou plan financiar, Aston Martin intentioneaza acum sa se concentreze pe masinile sale cu motor cu combustie interna, inainte de a trece la masini electrice.

Drept urmare, intarzie lansarea Rapide E – care trebuia sa fie prima masina electrica a sa – pe termen nedefinit. De asemenea, amana relansarea sub-brandului sau electric Lagonda pana undeva dupa 2025.

CITESTE SI:  Compania care va transforma masini obisnuite in masini electrice

De cand Aston Martin a oferit promouri prima oara despre Rapide E in 2015, masina electrica a trecut prin mai multe piedici. Dupa o falsa curtoazie initiata de LeEco si topirea financiara a companiei chineze in 2017, Aston Martin a spus ca va produce 155 de autoturisme Rapide E la timp pentru 2019.

Mai devreme in aceasta luna, totusi, Automaker a publicat o stire care spunea ca producatorul auto Aston Martin din Marea Britanie a decis sa transforme autoturismul Rapide E intr-un proiect de cercetare.

CITESTE SI:  Cine poate fi afectat de "tulburarea de gaming", conform OMS

Daca ar fi intrat in productie, masina electrica Rapide E cu doua motoare ar fi produs circa 604CP si ar fi oferit o viteza maxima de 250 de kilometri la ora. Acumulatorul de 65kWh al autoturismului ar fi permis autoturismului pe electricitate Rapide E sa aiba o autonomie de peste 320 de kilometri.