fbpx

De ce acest vehicul Segway nu va mai fi produs si vandut

De ce acest vehicul Segway nu va mai fi produs si vandut

Compania Ninebot – care se ocupa acum de vehiculele de transport personal Segway – a anuntat ca renunta la unul dintre ele. Acest lucru se va intampla pe data de 15 iulie a acestui an, iar dupa aceasta data acel model nu va mai fi produs si vandut. Motivele din spatele deciziei de a renunta la vehicul le poti gasi mai jos.

Cand originalul vehicul Segway a fost prima data prezentat, se presupunea ca va revolutiona transportul personal si se prevedea ca in viitor toata lumea va calatori cu un Segway.

CITESTE SI:  Google cauta testeri beta Google+. Vezi ce vor primi acestia

Din pacate, acest lucru nu s-a intamplat, pentru ca, la pretul sau de 5000 de dolari, nu era tocmai un chilipir. Pe 15 iulie, originalul vehicul Segway va ajunge la sfarsitul duratei de viata.

Asta nu inseamna ca compania nu crede ca sistemele de transport personal sunt o idee buna. Inseamna ca acel model nu va mai fi produs si vandut. Originalul Segway a debutat in 2001, asa ca faptul ca exista si ca e produs de aproape doua decenii e destul de impresionant.

CITESTE SI:  Ce numar dezamagitor de iPhone-uri ar fi vandut Apple in India

Acest dispozitiv de transport a fost creat de Dean Kamen care mai tarziu, in 2015, a vandut tehnologia unei companii pe nume Ninebot. Potrivit companiei, originalul totalizeaza doar 1,5% din veniturile sale, asa ca decizia de a nu-l mai produce si vinde nu ar trebui sa fie chiar o surpriza.

Compania Ninebot are de gand sa creeze si alte vehicule de transport personal. Mai devreme in acest an, la evenimentul de tehnologie CES 2020, compania a lansat S-Pod care este practic un scaun cu rotile.

CITESTE SI:  Cum vrea Apple sa foloseasca iPhone-urile pentru identificarea personala

Ce parere ai despre vehiculele de transport personal, cum este Segway? Crezi ca oamenii vor ajunge in cele din urma sa le foloseasca la scara larga? Sau crezi ca vehiculele de transport personal Segway nu vor avea niciodata succes din cauza pretului exorbitant?