fbpx
Cum va compatibiliza Google majoritatea smartphone-urilor Android pentru a functiona wireless cu Android Auto

Cum va compatibiliza Google majoritatea smartphone-urilor Android pentru a functiona wireless cu Android Auto

Compania Google din Statele Unite se pregateste sa compatibilizeze o multime de smartphone-uri pentru a functiona wireless cu sistemele Android Auto din masini. In prezent, doar unele telefoane cu acest sistem de operare se pot conecta wireless la sistemele de infotainment in-car compatibile.

De indata ce Android 11 se lanseaza, lista smartphone-urilor care pot folosi wireless Android Auto va creste considerabil. Google a actualizat pagina cu intrebari frecvente a Android Auto pentru a adauga ca aproape toate dispozitivele cu noul sistem de operare vor avea capacitatea de a se conecta wireless la sistemele de entertainment in-car compatibile.

CITESTE SI:  Cu cat s-ar putea scumpi iPhone-urile pentru americani

Pagina actualizata de Google mai adauga ca smartphone-ul va trebui sa accepte WiFi 5GHz pentru ca conexiunea wireless sa functioneze. Majoritatea smartphone-urilor moderne sunt deja in stare de asta, asa ca nu ar trebui sa intampini nicio problema daca nu ai un telefon mai vechi si mai precar dotat, unele dintre aceste aceste telefoane vechi putandu-se conecta numai la WiFi 2,4GHz.

CITESTE SI:  Aceasta e prima platforma special pentru masini electrice Hyundai

Retineti, totusi, ca Uniunea Europeana are cerinte de reglementare suplimentare atunci cand vine vorba despre WiFi 5GHz in masini. Compania Google a lansat modul wireless pentru Android Auto in 2018, dar suportul pentru acea functie a fost destul de limitat.

In afara de faptul ca producatorul auto al masinii tale trebuie sa implementeze compatibilitatea wireless in sistemul de infotainment, trebuie si sa detii un telefon compatibil.

CITESTE SI:  Unei echipe feminine de robotica din Afganistan i s-a refuzat intrarea in Statele Unite

Doar proprietarii de smartphone-uri Google Pixel si Google Nexus au putut utiliza functia atunci cand a devenit disponibila pentru prima data, desi Samsung a lansat anul trecut un update care a oferit aceasta capacitate si smartphone-urilor sale de varf. In plus, doar cateva masini ofera suport Android Auto wireless in acest moment.