Un anumit startup din Tel Aviv, Israel, a gasit o modalitate de a le permite masinilor viitorului sa-si detecteze propriile defectiuni si sa se auto-repare.
Chiar inainte ca masinile fara sofer sa devina ceva obisnuit pe sosele, autoturismele moderne incep sa semene ca niste computere sofisticate pe roti. Pentru autoturismele conectate s-au scris 150 de milioane de randuri de cod, fata de cele 145.000 de randuri de cod necesare pentru misiunea Apollo 11.
Odata cu avansarile tehnologice, o multime de chestii software au fost integrate in masinile viitorului. Autoturismele Tesla ale viitorului sunt un exemplu in acest sens. Dar nu e suficient.
Un startup din Tel Aviv, Israel, lucreaza la un sistem de „auto-reparatie” care detecteaza defectiunile dintr-o masina si le repara. Desigur, „auto-reparatia” nu inseamna ca autoturismul se va transforma ca prin magie intr-o tehnologie nepamanteana.
Trebuie sa fie mentionat faptul ca este vorba despre un soft al startup-ului care auto-repara defectiunile dintr-o masina inainte ca conducatorul auto sa le observe, ceea ce e un progres urias.
Pe langa potentialele defectiuni, acest sistem al startup-ului din Israel iti permite sa actualizezi softul din masina fara nicio perioada de oprire. Tehnic, acest sistem al startup-ului foloseste flexibilitatea invatarii automate si a inteligentei artificiale pentru a facilita detectarea/reparatia defectiunilor dintr-un autoturism fara a fi nevoie sa opreasca.
E posibil ca acest sistem al startup-ului nu va aut0-repara complet toate defectiunile. Dar faptul ca poate cel putin sa sugereze modificari pentru a preintampina defectiunile poate fi util multor persoane.
Pentru ca aceasta tehnologie de auto-reparatie sa fie accesibila pentru o varietate de proprietari de masini, startup-ul din Israel se afla in discutii cu unii dintre cei mai importanti producatori auto din Germania, SUA, Coreea de Sud si Japonia, dupa cum relateaza The Jerusalem Post.