fbpx
Cum au furat niste hoti o masina Tesla in sub 30 de secunde

Cum au furat niste hoti o masina Tesla in sub 30 de secunde

O secventa video de la o camera de supraveghere arata cum niste hoti din Marea Britanie fura fara cheie o masina Tesla anterior blocata, furtul avand loc in mai putin de 30 de secunde.

Furtul a avut loc la Borehamwood, la aproximativ 19 kilometri de centrul Londrei, miercuri la ora 3:30 AM. Unul dintre hoti pare sa fi folosit un sistem de amplificare a semnalului dispozitivului de deblocare automata aflat in posesia soferului.

Masinile moderne din ziua de azi au de obicei un sistem fara cheie si, atata timp cat ai un anumit dispozitiv la tine si esti in apropierea masinii, masina poate fi deblocata si pornita fara sa introduci cheia.

CITESTE SI:  Cum lupta Instagram impotriva comentariilor bullying

Fara indoiala acesta e un sistem mai convenabil comparativ cu cheile obisnuite, dar in schimb au aparut unele nereguli de securitate. In Marea Britanie, se pare ca un astfel de sistem a fost inselat de doi hoti, acestia reusind sa insele un autoturism Tesla sa se deblocheze si sa-l fure.

CITESTE SI:  Un barbat isi schimba numele in "iPhone 7" doar pentru a castiga un iPhone

Acest lucru le-a oferit hotilor oportunitatea de a fura autoturismul. Cea mai rea parte e ca totul s-a intamplat in mai putin de 30 de secunde, ceea ce inseamna ca autoturismul tau Tesla ar putea fi furat cand nu esti atent cateva clipe.

Cu toate acestea, vestea oarecum buna e ca aceasta procedura nu poate fi efectuata oriunde. Conform stirii, cei doi hoti au folosit ceva pentru a amplifica semnalele pe care dispozitivul de deblocare automata al soferului le emitea.

Intr-un clip video, se poate vedea cum unul dintre hoti tine un sistem de amplificare a semnalului, ceea ce in schimb inseala masina Tesla sa creada ca dispozitivul de deblocare automata este in apropiere.

CITESTE SI:  Ce ajunge pe motocicletele Harley-Davidson in premiera

Asta a permis deblocarea masinii de catre hoti, dar si pornirea motorului, dupa care au furat masina Tesla in sub 30 de secunde. Nu e clar cum vor rezolva Tesla si alti producatori auto aceasta problema, dar compania Tesla a refuzat sa comenteze cu privire la aceasta situatie.