fbpx

Cum a creat Audi sunetul masinii electrice E-Tron GT

Cum a creat Audi sunetul masinii electrice E-Tron GT

Producatorii auto creeaza valva cu sunetul produs de masinile electrice, iar Audi nu este o exceptie. Audi a explicat pentru Autoblog cum a creat zgomotul pentru autoturismul E-Tron GT, mentionand ca a fost un proces aprofundat.

Audi a creat sunetul din 32 de elemente distincte folosind software personalizat si unele descoperiri ad-hoc. “Fundatia” este o teava din plastic, cu un ventilator la un capat, si care produce un sunet care se potriveste naturii sportive a masinii electrice E-Tron GT.

CITESTE SI:  Broadcom ar putea oferi mai mult de 130 de miliarde de dolari pentru Qualcomm

Stephan Gsell de la companie a subliniat complexitatea gasirii unui sunet agreabil si cu care poti trai in fiecare zi. Audi nu a imprumutat de la Porsche Taycan in timp ce lucra la zgomot, a precizat compania, desi a folosit moduri similare si a lucrat la E-Tron GT cam in acelasi timp.

Rezultatul este un sunet care nu este la fel de SF precum cel gasit in Taycan si care nu este o incercare de a recrea un motor cu combustie interna.

CITESTE SI:  Ce nemultumiri au unii deja despre iPhone 11

Nu e clar daca soferii vor avea cu E-Tron GT parte de aceeasi experienta pretinsa de Audi, dar nu acest lucru e cel mai important. Zgomotul este o cerinta legala pentru a alerta pietonii, dar e important si pentru oamenii pe care ii nelinisteste o masina electrica silentioasa.

Si, important, zgomotul este optional in interiorul masinii electrice – poti alege intensitatea sau poti dezactiva sunetul complet. Daca esti suficient de instarit pentru a cumpara masina Audi E-Tron GT, va trebui sa astepti ceva timp pentru a o putea cumpara.

CITESTE SI:  Informarea interna a Apple pentru oprirea scurgerilor de informatii apare online

Productia aceestei masini electrice urmeaza sa aiba loc incepand cu sfarsitul anului 2020, dar in cantitati limitate. Ce parere ai despre masina electrica E-Tron GT de la Audi? Crezi ca sunetul pe care il produce va multumi pe toti viitorii sai soferi?