fbpx

Cu ce companie va lucra Ford in China pentru testarea masinilor autonome

Cu ce companie va lucra Ford in China pentru testarea masinilor autonome

Ford din Statele Unite si o companie mare din China au lansat anul trecut un proiect pe doi ani pentru a testa masini autonome pe soselele din China, pe fondul cursei globale a producatorilor auto si a companiilor tehnologice de a dezvolta tehnologii pentru masini autonome.

Proiectul producatorului de autoturisme Ford a inceput testarea pe soselele din Beijing inainte de sfarsitul anului 2018. Cele doua companii spun ca testarea s-ar putea extinde si la alte orase din China.

CITESTE SI:  Cine vor primi chiar din toamna vaccin pentru coronavirusul Wuhan

Ford este unul dintre cei mai importanti producatori de autoturisme care lucreaza la masini autonome, iar Baidu este una dintre multele companii de tehnologie care lucreaza la aceasta tehnologie.

Cele doua companii au decis sa colaboreze pentru a testa masini autonone pe soselele din China. Testele vor fi parte dintr-un nou proiect pe doi ani dintre cele doua companii.

Ford si Baidu au precizat intr-o declaratie ca vor incepe testarea masinilor autonome in orasul Beijing inainte de sfarsitul anului 2018. De asemenea, testele ar putea fi extinse si in alte orase din China.

CITESTE SI:  Pentru ce brevete incalcate da BlackBerry in judecata compania Snap

Ford si Baidu au adaugat ca autoturismele utilizate pentru testare vor putea ulterior sa circule de unele singure in anumite conditii, pana la sfarsitul procesului de dezvoltare si testare al acestui proiect.

Telul este de a atinge nivelul 4 de autonomie cu acest proiect al Ford si Baidu pentru China. Abilitatea de a conduce total autonom nu e autonomie de nivel 4. Mai este nivelul 5 care permite masinilor autonome sa circule pe sosele de unele singure, fara interventia soferului.

CITESTE SI:  De ce China vrea sa interzica mineritul de monede virtuale

Ford nu este singurul producator international de autoturisme care testeaza masini autonome pe soselele din China. Tara a oferit anterior aceasta permisiune si pentru Daimler AG, gigantul auto german care detine brandul de autoturisme Mercedes-Benz.