fbpx

Compania cu acumulatori cu durata de viata de doua milioane de kilometri pentru masini electrice

Compania cu acumulatori cu durata de viata de doua milioane de kilometri pentru masini electrice

O noua stire releva faptul ca o anumita companie a dezvoltat niste acumulatori de masini electrice, unii care ofera o durata de viata impresionanta de doua milioane de kilometri. Un progres absolut remarcabil pentru industria auto pe electricitate.

Toti acumulatorii au o durata de viata limitata. Iar prin asta nu ne referim la autonomia la o singura incarcare, ci cat pot fi incarcati pana isi pierd capacitatea de stocare a energiei.

Avand in vedere ca acumulatorii sunt practic nucleul unei masini electrice, acestia sunt si mai importanti decat in cazul masinilor obisnuite cu combustie interna.

CITESTE SI:  Defectul pentru care 500.000 de masini Tesla ar putea fi retrase din circulatie

Cu toate acestea, vestea buna pentru industria masinilor electrice este ca, potrivit unei stiri de Bloomberg, o companie pe nume Contemporary Amperex Technology sustine ca a dezvoltat un nou acumulator pentru masini electrice, unul care are o rezistenta de doua milioane de kilometri.

Pentru context, doua milioane de kiloemetri inseamna aproape 20 de ani de condus, ceea ce inseamna ca cel nou ar putea in teorie sa aiba o durata de viata similara cu cea a intregii masini electrice.

CITESTE SI:  Cum e statia mobila de incarcare a masinilor electrice a VW

De asemenea, pentru ceva perspectiva in plus, in acest moment rezistenta unui acumulator e in medie de circa 321.000 de kilometri, asa ca cel nou e impresionant.

Compania chineza nu a mentionat cum a reusit sa obtina o astfel de durata de viata, dar acea companie a intrat in atentia CEO-ului Elon Musk al companiei Tesla din Statele Unite despre care se spune ca a vizitat compania in China si ca va folosi acumulatorii acelei companii in viitoarele masini electrice Tesla Model 3.

CITESTE SI:  Ce parte din Windows 10 va fi oferita gratuit de catre Microsoft

De asemenea, acesti acumulatori care rezista doua milioane de kilometri vor fi mai scumpi, cu circa 10% mai scumpi decat cei din prezent. Dar, avand in vedere durata de viata pe care o au, s-ar putea sa merite.