fbpx

Compania care va testa masini autonome fara sofer in San Francisco

Compania care va testa masini autonome fara sofer in San Francisco

Conform unei noi stiri, o anumita companie (aici nu e vorba despre Waymo) a obtinut permisiunea de a testa pe strazile orasului american San Francisco masini autonome fara sofer la volan. Permisiunea de testare a masinilor autonome fara sofer in San Francisco i-a fost acordata de Departamentul Auto din California.

Compania GM si filiala sa Cruise sustin ca vor incepe testarea de autoturisme fara sofer la bord in orasul San Francisco pana la sfarsitul anului 2020.

Joi, filiala producatorului auto GM a declarat ca a obtinut permisiunea de la Departamentul Auto din California pentru a testa masini autonome fara sofer la volan in San Francisco.

CITESTE SI:  Ce obstacole are fuziunea dintre operatorii Sprint si T-Mobile

In trecut, acel departament a acordat permisiuni similare pentru Waymo de la compania Alphabet si Zoox de la compania Amazon. “Nu suntem prima companie careia i s-a acordat aceasta permisiune, dar vom fi primii care vor folosi aceasta permisiune pe strazile unui oras important din SUA ca San Francisco”, a declarat Dan Ammann, CEO al Cruise.

CITESTE SI:  Cine lucreaza la un ventilator medical de doar 100 de dolari pentru coronavirusul Wuhan

Aceasta afirmatie ii va sacai pe cei de la Waymo. La inceputul lunii octombrie, divizia Waymo a Alphabet a inceput sa deschida serviciul Waymo One pentru mai multi oameni din acel oras.

“In acel oras au fost traversati 3,2 milioane de kilometri in testare, iar pe acele sosele va ajunge pentru prima oara o masina electrica autonoma care va naviga fara sofer in unul dintre cele mai dificile orase din lume”.

Filiala Cruise a producatorului auto GM nu a dezvaluit cand va permite clientilor obisnuiti sa rezerve acele masini autonome. Anul trecut, GM din Statele Unite a suspendat lansarea serviciului sau de masini autonome pentru ca a dorit sa-si aloce timp pentru teste.

CITESTE SI:  Cum le e compania Google utila refugiatilor

Ce parere ai despre initiativa filialei Cruise a companiei GM din Statele Unite de a-si testa autoturismele in San Francisco? Crezi ca filiala va reusi sa ajunga la nivelul altor companii care testeaza masini autonome?