fbpx

Compania care si-a lansat serviciul de taxiuri autonome in Beijing

Compania care si-a lansat serviciul de taxiuri autonome in Beijing

O anumita companie a anuntat ca si-a lansat recent serviciul de taxiuri autonome in Beijing, dupa ce l-a lansat in alte cateva orase din China in trecut.

Initial, acesta va functiona in Beijing cu 40 de taxiuri. E posibil ca flota serviciului de taxiuri autonome va fi extinsa in viitor.

Baidu si-a lansat serviciul de taxiuri autonome Apollo Go in orasele Changsha si Cangzhou din China in august, dupa ce a anuntat ca computerul sau de conducere automata este pregatit pentru utilizarea pe strazi.

CITESTE SI:  Ce limita de viteza vrea Volvo sa impuna pentru masinile sale

Acum, Apollo Go a ajuns si in Beijing, devenind primul serviciu auto autonom care opereaza in capitala Chinei. Zona de operare a Apollo Go in Beijing cuprinde 700 de kilometri de sosele si 100 de statii in cateva zone rezidentiale si de afaceri.

Baidu sustine ca are cea mai cuprinzatoare retea rutiera pentru testarea de masini care conduc pe cont propriu in China cu soferi umani la volan. Compania Baidu incepe mai intai cu 40 de taxiuri autonome in capitala.

CITESTE SI:  Sony a oferit 5 milioane de dolari pentru ca James Bond sa-i foloseasca smartphone-ul

Acestea vor avea in continuare soferi umani la volan, dar, desigur, scopul final este sa se ofere o experienta cu adevarat fara soferi uman. Pasagerii vor putea chema unul dintre taxiurile autonome ale serviciului inscriindu-se pe Baidu Maps sau pe site-ul web Apollo.

Desi compania Baidu din China nu a dezvaluit daca e valabil si pentru Beijing, s-a indicat ca calatoriile Apollo Go erau gratuite atunci cand au fost lansate in Cangzhou.

CITESTE SI:  Cat de putine iPhone-uri ar putea livra Apple in acest an

Compania Baidu din China a inceput sa-si testeze masinile care conduc pe cont propriu in Beijing in decembrie 2019. Flota sa Apollo a finalizat peste 500.000 de kilometri de teste pe sosele in ultimele 8 luni, Baidu obtinand permisiunea de a deschide serviciile Apollo Go catre publicul larg din China. Ce parere ai despre despre faptul ca Baidu a lansat un serviciu de taxiuri autonome in Beijing?