fbpx
Compania care aduce conducere semi-autonoma pe masinile mai ieftine

Compania care aduce conducere semi-autonoma pe masinile mai ieftine

O anumita companie a dezvaluit ca lucreaza pentru a aduce tehnologii de conducere semi-autonoma si pentru masinile mai ieftine. Asadar, caracteristicile de conducere semi-autonoma nu vor mai fi doar pentru autoturismele scumpe. Si oamenii mai precauti cu bugetul vor putea explora conducerea semi-autonoma datorita pretului redus al functiilor la care lucreaza acea companie.

Compania Aptiv nu se concentreaza exclusiv pe masinile autonome – produce si caracteristici pe jumatate autonome accesibile ca pret. Dupa cum informeaza Reuters, compania Aptiv a prezentat un sistem de asistare a soferului (ADAS) care reduce pretul autonomiei de nivel 1-3.

CITESTE SI:  Smartwatch-ul Apple Watch care a fost un esec

Tehnologia adapteaza camerele, sistemul LiDAR si radarul din masinile ieftine, de la compacte pana la sedanuri enorme. De asemenea, acest lucru reprezinta prima utilizare de catre Aptiv a radarului 4D, cu o autonomie dubla a tehnologiei existente.

Si cabina poate fi upgradata, cum ar fi cu camere, senzori cu ultrasunete si radar. Update-urile software over-the-air vor imbunatati caracteristicile in viitor.

CITESTE SI:  Cu cat scade autonomia smartphone-urilor Samsung Galaxy S20, daca setezi ecranul la 120Hz

Nu s-a dezvaluit cand va aparea sistemul ADAS al companiei Aptiv pe sosele, dar probabil acest lucru va varia in functie de producatorii auto si autoturisme.

Nu s-au dezvaluit nici preturile, dar directorul tehnic Glen De Vos a declarat pentru Reuters ca poate economisi pana la 20-30% versus sistemul anterior al Aptiv.

CITESTE SI:  Cu ce procent urias au scazut vanzarile de smartphone-uri ale HTC in iunie

Prin urmare, va deveni mai probabil sa apara caracteristici de conducere semi-autonoma intr-o masina ieftina. Ce parere ai despre noile caracteristici de conducere semi-autonoma ale companiei Aptiv pentru masinile mai ieftine?

Crezi ca aceasta companie va duce la aparitia pe sosele a multor masini semi-autonome datorita pretului redus? Crezi ca compania Tesla din Statele Unite are motive de ingrijorare in aceasta privinta?