fbpx
Ce sistem util a creat Bosch pentru motociclete

Ce sistem util a creat Bosch pentru motociclete

Compania germana Bosch a creat un sistem util pentru motociclete, dar si pentru motociclisti. Bosch doreste sa-l lanseze mai intai pentru motociclistii din Germania, dupa care si pentru motociclistii din alte tari. Este un sistem similar cu cele care sunt destinate unor masini.

Compania germana a lansat un nou serviciu de apeluri de urgenta care poate apela automat pentru asistenta atunci cand detecteaza accidente. Spre deosebire de serviciile similare de urgenta pentru masini, cel al companiei germane este pentru motociclete.

CITESTE SI:  Care ar putea fi cel mai usor de reparat smartphone Google

In anuntul sau, compania explica faptul ca riscul de a-si pierde viata intr-un accident este inca de 20 de ori mai mare pentru motociclisti decat pentru soferii de masini.

De asemenea, cu cat un motociclist primeste asistenta mai din timp, cu atat cresc sansele de supravietuire. Sistemul se bazeaza pe unitatea de senzor care este parte din controlul stabilitatii pentru motocicleta Bosch MSC.

CITESTE SI:  VIDEO: Face ID din iPhone X este pacalit de gemeni

Acest senzor masoara acceleratia si viteza unghiulara, oferind sistemului informatii despre pozitia actuala a vehiculului si unghiul de inclinare.

Serviciul se bazeaza, de asemenea, pe algoritmul de avarie integrat al senzorului pentru a determina daca o motocicleta a fost intr-adevar implicata intr-un accident.

Daca sistemul companiei Bosch considera ca motocicleta a fost implicata intr-un accident, acesta va trimite informatii despre locatie si despre motociclist catre Bosch.

CITESTE SI:  De ce Google a primit o amenda record de 5 miliarde de dolari

In accidentele grave, serviciul ar putea folosi telefonul motociclistului pentru a detecta locatia si pentru a directiona serviciile de urgenta la fata locului. Sistemul pentru accidentele motocicletelor al Bosch va fi disponibil initial doar in Germania, tara de origine a companiei. Ce parere ai despre asta? Crezi ca compania germana a dezvoltat ceva care poate preveni cu adevarat pierderile de vieti?