fbpx

Ce senzor doreste Apple sa includa in masinile autonome

Ce senzor doreste Apple sa includa in masinile autonome

Conform unui anumit brevet, compania Apple din Statele Unite intentioneaza sa includa in masinile autonome viitoare un anumit senzor care e deja folosit de iPhone 12 Pro si de unele iPad-uri. Acel brevet indica faptul ca compania americana e interesata si de masinile autonome.

Pentru ca masinile autonome sa poata detecta ce se afla in jurul lor, cum ar fi oameni, obiecte sau alte autoturisme, acestea se bazeaza pe o varietate de senzori.

CITESTE SI:  Noul plan tarifar foarte ieftin al Netflix

Unul dintre acesti senzori este LiDAR, senzor pe care compania din Cupertino, Statele Unite, l-a inclus in iPad-urile sale mai noi si in smartphone-urile iPhone 12 Pro.

Se pare ca acum compania din SUA doreste sa foloseasca aceasta tehnologie pentru autoturismele autonome. Asta conform unui brevet descoperit de Patently Apple.

Apple intentioneaza sa foloseasca un dispozitiv LiDAR in spatele parbrizului unei masini autonome, pentru ca acel dispozitiv sa cartografieze drumul, fiind perfect pentru intuneric, sau pentru detectarea oamenilor sau obiectelor, pentru a putea frana.

CITESTE SI:  VIDEO: iPhone 6s isi intalneste sfarsitul infiorator intr-un test cu nitrogen lichid

Senzorii LiDAR sunt deja folositi de companiile care produc si testeaza masini autonome, asa ca aceasta tehnologie nu este noua in sine. Cu toate acestea, implementarea de catre compania americana Apple a tehnologiei in spatele unui parbriz este oarecum unica.

“Oarecum” deoarece Patently Apple a descoperit ca exista o companie care se numeste XeomatiX si care a lucrat cu producatorul de parbrize AGC pentru a dezvolta ceva similar.

CITESTE SI:  Advertiserii politici de pe Facebook vor trebui acum sa-si dezvaluie identitatea

Nu e sigur cum ar functiona senzorul LiDAR Apple in lumea reala, avand in vedere ca acum e doar un brevet. Dar e interesant ca compania Apple din Statele Unite intentioneaza sa foloseasca senzorul LiDAR nu doar pentru smartphone-uri, ci si pentru masinile autonome viitoare. Asadar, e posibil ca compania din Statele Unite va fi implicata si in industria auto.