fbpx

Ce poate aceasta anvelopa inteligenta echipata cu 5G

Ce poate aceasta anvelopa inteligenta echipata cu 5G

Avand in vedere ca masinile devin din ce in ce mai inteligente, era doar o chestiune de timp pana ce vor aparea si anvelopele inteligente. Pirelli a prezentat asa ceva la Salonul Auto de la Geneva din acest an. Anvelopa inteligenta vine si cu tehnologie mobila 5G. Mai jos afli la ce ii trebuie tehnologie mobila 5G.

Cauciucurile masinilor sunt extrem de importante, dimensiunea si aderenta lor putand stabili experienta de conducere. De asemenea, anvelopele au un impact asupra sigurantei masinii, unele cauciucuri fiind considerate mai bune decat altele pentru anumite conditii de drum.

CITESTE SI:  Masina electrica chinezeasca Android Automotive care e acum livrata in Europa

Ei bine, se pare ca Pirelli duce lucrurile la nivelul urmator prin dezvoltarea de anvelope inteligente si conectate care folosesc tehnologia 5G pentru a transmite informatii.

Denumit Pirelli Cyber Tyre, acest cauciuc echipat cu 5G vine cu un senzor intern care poate detecta conditiile de drum, care este riscul acvaplanarii si asa mai departe.

CITESTE SI:  Samsung explica de ce smartphone-ul Galaxy S9 nu are senzor de amprente integrat in display

Pe baza acestor informatii, poate permite masinii sa-si adapteze sistemele de control si de asistenta la conducere la conditiile de drum. Dar asta nu e tot.

Pirelli vrea sa foloseasca si tehnologia 5G. Cu aceasta tehnologie, anvelopa inteligenta va putea transmite informatiile respective catre o retea centrala pentru ca informatiile sa poata fi transmise ulterior altor masini care sunt in apropiere pentru ca si acestea sa fie informate in legatura cu conditiile de drum pe care le vor intalni.

CITESTE SI:  Partenerii BB pentru smartphone-ul BlackBerry 5G

Conform companiei Pirelli: “Datorita potentialului 5G, Pirelli e capabila sa plaseze anvelopa inteligenta intr-un context de comunicare mai larg care implica intrarea in ecosistemul de transport rutier, contribuind activ la dezvoltarea de solutii si servicii de mobilitate si de sisteme viitoare de conducere autonoma”.