fbpx

Ce companie japoneza a creat aceasta masina zburatoare din Japonia

Ce companie japoneza a creat aceasta masina zburatoare din Japonia

Era intr-un fel de cusca si a zburat mai putin de un minut, dar acea masina zburatoare din Japonia a zburat. Masina zburatoare din Japonia este practic o drona mare cu patru elice si capabila sa transporte oameni.

Compania japoneza care a propus prototipul a oferit acum ceva vreme o demonstratie pentru acel autoturism care zboara, acesta zburand fara pasager intr-o suburbie a Tokio.

Alimentata de o baterie, s-a ridicat la o inaltime de 3 metri, dupa care masina zburatoare produsa de compania japoneza NEC a coborat si a atins solul din nou.

CITESTE SI:  Google nu isi va imparti veniturile cu editorii de stiri

In spatele acestei demonstratii a companiei japoneze NEC se afla o ambitie mai mare. Guvernul din Japonia doreste ca tara sa devina lider in domeniul masinilor zburatoare, dupa ce a lipsit din progresele tehnologiei auto, cum ar fi autoturismele electrice si serviciile ride-hailing.

Foaia de parcurs a NEC e ca pana in 2023 sa se transporte marfuri cu asa ceva si pana in 2030 oamenii sa circule cu asa ceva in orase. “Japonia e o tara dens populata, iar asta inseamna ca masinile zburatoare ar putea atenua foarte mult povara pe traficul rutier”, declarat Kouji Okada, liderul proiectului de la NEC.

CITESTE SI:  Cum sarbatoreste Facebook cele doua miliarde de utilizatori ai sai

Compania japoneza de electronice NEC Corporation a dezvaluit un prototip care a ramas in aer timp de aproape un minut in timpul unui test din Japonia.

Avand o dimensiune apropiata de cea a unei autoricse si fiind echipata cu patru elice orizontale, prototipul companiei japoneze NEC care seamana cu o drona a atins acum ceva vreme o altitudine de 3 metri in timpul unui test din Chiba, la est de Tokio, Japonia.

CITESTE SI:  Cum va fi diferita lansarea noii generatii Galaxy Fold fata de lansarea actualului smartphone pliabil

Masina zburatoare a fost proiectata pentru a efectua livrari prin zboruri fara piloti, au spus oficialii companiei japoneze NEC. Guvernul Japoniei isi propune sa inceapa comercializarea incepand cu anul 2023, pornind cu transportul de marfuri si extinzandu-se la transportul oamenilor cam prin 2030.