fbpx

Ce companie a primit permisiunea de a testa masini autonome fara sofer la volan in California

Ce companie a primit permisiunea de a testa masini autonome fara sofer la volan in statul California

California este deja terenul de testare pentru multe companii care lucreaza la tehnologia masinilor autonome. O companie detinuta de Alphabet este una dintre firmele care testeaza asa ceva acolo.

Aceasta este divizia pentru masini autonome a Alphabet, compania parinte a Google. Acum ceva timp, companiei Waymo (ca despre aceasta este vorba) i s-a oferit permisiunea de a testa masini autonome pe drumurile publice din California, dar fara sofer la volan.

Statul California cerea anterior companiilor ca Waymo – care testeaza masini autonome pe drumurile publice – sa aiba un sofer de siguranta la volan tot timpul daca vor permisiunea.

CITESTE SI:  Hollywood-ule, nu avem nevoie de filme clasice in 3D!

Waymo a solicitat mai recent permisiunea pentru a-si testa masinile autonome pe drumurile publice, dar fara sofer la volan. Permisiunea a fost data, iar asta inseamna ca Waymo este prima firma din California care a primit aceasta permisiune.

Testele fara sofer la volan vor fi limitate la zonele Mountain View, Sunnyvale, Los Altos, Los Altos Hills si Palo Alto din statul California, iar asta pentru ca autoturismele sale cunosc bine zona, conform Waymo.

CITESTE SI:  Ce proiect al Google si IMAX ar fi fost anulat

Atunci cand va decide sa-si extinda testele si in alte zone, compania va informa mai intai noile comunitati, iar apoi va cere permisiunea de la DMV.

Permisiunea ii permite diviziei sa testeze aceste autoturisme fara sofer la volan pe drumuri rurale, pe strazile oraselor si pe autostrazile cu limite de viteza de pana la 104 km/h, atat pe zi cat si pe noapte.

Testarea pe ceata si precipitatii in California este de asemenea permisa. “Vom incepe treptat testarea masinilor autonome pe strazile oraselor in zone limitate si, in timp, vom extinde zonele”, spune Waymo intr-o declaratie.

CITESTE SI:  S-ar putea ca Apple a gasit o metoda mai ecologica de a produce aluminiu

Waymo nu va permite initial publicului sa fie transportat de aceste masini autonome fara sofer la volan in California. Dar compania spune ca in cele din urma va oferi oportunitati publice de a experimenta aceasta tehnologie fara sofer, asa cum a procedat cu un program de calatorie in Arizona.