fbpx
Ce companie a primit permisiunea de a testa masini autonome fara sofer la volan in statul California

Ce companie a primit permisiunea de a testa masini autonome fara sofer la volan in California

California este deja terenul de testare pentru multe companii care lucreaza la tehnologia masinilor autonome. O companie detinuta de Alphabet este una dintre firmele care testeaza asa ceva acolo.

Aceasta este divizia pentru masini autonome a Alphabet, compania parinte a Google. Acum ceva timp, companiei Waymo (ca despre aceasta este vorba) i s-a oferit permisiunea de a testa masini autonome pe drumurile publice din California, dar fara sofer la volan.

Statul California cerea anterior companiilor ca Waymo – care testeaza masini autonome pe drumurile publice – sa aiba un sofer de siguranta la volan tot timpul daca vor permisiunea.

CITESTE SI:  Intel vrea sa cumpere compania care vrea sa cumpere Qualcomm

Waymo a solicitat mai recent permisiunea pentru a-si testa masinile autonome pe drumurile publice, dar fara sofer la volan. Permisiunea a fost data, iar asta inseamna ca Waymo este prima firma din California care a primit aceasta permisiune.

Testele fara sofer la volan vor fi limitate la zonele Mountain View, Sunnyvale, Los Altos, Los Altos Hills si Palo Alto din statul California, iar asta pentru ca autoturismele sale cunosc bine zona, conform Waymo.

CITESTE SI:  Ce fel de persoana e noul CEO al diviziei de smartphone-uri a Samsung

Atunci cand va decide sa-si extinda testele si in alte zone, compania va informa mai intai noile comunitati, iar apoi va cere permisiunea de la DMV.

Permisiunea ii permite diviziei sa testeze aceste autoturisme fara sofer la volan pe drumuri rurale, pe strazile oraselor si pe autostrazile cu limite de viteza de pana la 104 km/h, atat pe zi cat si pe noapte.

Testarea pe ceata si precipitatii in California este de asemenea permisa. “Vom incepe treptat testarea masinilor autonome pe strazile oraselor in zone limitate si, in timp, vom extinde zonele”, spune Waymo intr-o declaratie.

CITESTE SI:  Primele iPhone-uri care ar putea fi compatibile cu stylus-ul Apple Pencil

Waymo nu va permite initial publicului sa fie transportat de aceste masini autonome fara sofer la volan in California. Dar compania spune ca in cele din urma va oferi oportunitati publice de a experimenta aceasta tehnologie fara sofer, asa cum a procedat cu un program de calatorie in Arizona.