fbpx

Ce companie a cumparat Tesla si de ce

Ce companie a cumparat Tesla si de ce

Compania Tesla din Statele Unite care produce masini electrice a cumparat o companie din Canada. Cumpararea a avut loc discret intre lunile iulie si octombrie ale acestui an si nu a fost raportata anterior, conform informatiilor publice.

Aceasta cumparare vine intr-un moment esential pentru Tesla din SUA, deoarece doreste sa-si produca propriile baterii pentru masinile sale electrice. Producatorul auto nu a raspuns la solicitarile de a oferi un comentariu cu privire la aceasta preluare.

CITESTE SI:  Cum e masina electrica cu ecran urias de 48 inci, Byton M-Byte

Companii precum Apple tind sa fie destul de independente, adica incearca sa produca totul fara a apela la alte firme. Acest lucru are multa logica pentru ca, in cazul unei dispute cu o alta companie, Apple nu e afectata atat de mult si poate avea un control mai bun asupra calitatii componentelor sale.

Se pare ca producatorul Tesla s-ar putea indrepta in aceeasi directie deoarece, conform unei stiri de Electric Autonomy, compania din Statele Unite ar fi cumparat in mod discret o alta companie care e specializata in producerea de baterii pentru masini electrice (printre alte lucruri).

CITESTE SI:  Cum e autobuzul autonom Navya care s-a deplasat pe strazile din Japonia

Aceasta preluare indica faptul ca poate Tesla va incepe sa-si produca propriile baterii pentru masinile sale electrice. Ceea ce este interesant este faptul ca aceasta nu e prima achizitie a Tesla care indica faptul ca vrea sa-si produca propriile baterii.

CITESTE SI:  Ce masina electrica a doborat un record de viteza vechi de 20 de ani

Anterior, Tesla din Statele Unite a cumparat o companie pe nume Maxwell care e specializata in dezvoltarea de electrozi de baterii litiu-ion, asa ca cea mai noua cumparare indica faptul ca Tesla ia aceste planuri si mai in serios.

Pana acum, bateriile din masinile electrice reprezinta una dintre slabiciuni, iar autonomia bateriei este inca un factor pe care clientii il au in vedere inainte de a cumpara o masina electrica.