fbpx

Ce bug software primejdios au unele masini Mazda

Ce bug software primejdios au unele masini Mazda

Compania Mazda a dezvaluit ca unele dintre masinile sale cu calculator de bord au un bug software care se poate dovedi primejdios si poate duce la accidente.

Din fericire, pana acum nu a fost cazul. Acel bug primejdios afecteaza cateva zeci de mii de masini in Statele Unite, dar Mazda spune ca nu au fost raportate accidente din cauza bug-ului software. Este vorba despre un bug care porneste automat franarea de urgenta cand nu este necesar.

CITESTE SI:  Cum ar putea proceda ByteDance pentru a evita criticile asupra TikTok in SUA

Masinile din trecut obisnuiau sa fie in mare parte mecanice, dar, in ziua de azi, datorita faptului ca acestea au inceput sa integreze calculator de bord, au devenit mai inteligente si au inceput sa foloseasca software.

Desi acesta e un lucru bun, acest lucru creeaza la randul lui nereguli. De exemplu, bug-urile software pot duce uneori la consecinte nedorite. Acesta e motivul pentru care Mazda a anuntat ca va rechema anumite masini Mazda 3 din 2019-2020 din cauza unui defect software primejdios care duce la pornirea automata a sistemului de franare de urgenta.

CITESTE SI:  De ce Kaspersky isi muta o parte din infrastructura in afara Rusiei

Conform Mazda: “Programarea incorecta a softului de control SBS poate determina masina sa detecteze in mod fals un obstacol in fata masinii in timpul conducerii”.

“In anumite cazuri, softul de control SBS poate porni automat din cauza bug-ului software primejdios franele pentru a preveni sau reduce daunele provocate de o coliziune, chiar daca nicio coliziune nu este iminenta. Daca sistemul de franare automata de urgenta SBS se activeaza in mod neasteptat in timpul conducerii, riscul de coliziune din partea din spate cu un alt autoturism din spate poate creste”.

CITESTE SI:  De ce Elon Musk doreste sa mute Tesla din California

Mazda a estimat ca aceasta rechemare va afecta 35.390 de masini Mazda 3 vandute pe teritoriul SUA. De asemenea, compania observa ca pana in prezent nu au fost raportate accidente sau decese ca urmare a acestui bug software primejdios, ceea ce este o veste buna.