fbpx

Ce autonomie are taxiul zburator electric al Toyota si Joby

Ce autonomie are taxiul zburator electric al Toyota si Joby

Toyota tocmai a investit 349 de milioane de dolari in startup-ul de taxiuri zburatoare electrice Joby Aviation. Cele doua companii spun ca vor lucra impreuna, Joby oferindu-si experienta in aparate de zbor electrice cu decolare si aterizare verticale, iar producatorul auto japonez venind cu cunostintele sale privind productia si controlul calitatii si costului pentru dezvoltarea si productia viitoarelor taxiuri zburatoare Joby.

“Transportul aerian a fost un obiectiv pe termen lung pentru Toyota si, pe masura ce ne continuam munca in businessul masinilor, acest acord ne orienteaza catre cer”, a spus presedintele si CEO-ul Toyota Motors Corporation, Akio Toyoda, intr-un comunicat de presa.

CITESTE SI:  De ce Oppo va dezvolta propriile cipuri pentru smartphone-uri

In cadrul acordului, vicepresedintele executiv al Toyota Motor Corporation, Shigeki Tomoyama, va deveni membru al consiliului de administratie al Joby.

Investitia din partea Toyota a fost parte dintr-o runda de finantare, in care Joby a strans in total 590 de milioane de dolari. Printre investitorii din trecut s-au numarat Intel Capital, JetBlue Technology Ventures si Toyota AI Ventures.

CITESTE SI:  Unde deschide Nestle o ferma eoliana si de ce

Toyota nu este singurul producator auto care are in vedere cerul. Hyundai lucreaza la un taxi zburator  electric impreuna cu Uber si a angajat un inginer NASA pentru a conduce divizia pentru taxiuri zburatoare electrice.

Geely (grupul chinez de automobile care produce masinile Volvo si Lotus) si Daimler au investit in Volocopter, iar Rolls-Royce are propriul sau concept.

Taxiul zburator electric al Joby este un aparat de zbor cu pilot, 5 locuri si cu decolare si aterizare verticale. Vine cu o viteza maxima de 321 de kilometri la ora si cu o autonomie de 241 de kilometri la o singura incarcare.

CITESTE SI:  Ce confirma YouTube legat de continutul original

Conform companiei Joby, taxiul zburator electric cu autonomie de 241 de kilometri e de 100 de ori mai silentios decat avioanele normale in timpul decolarii si aterizarii si nu genereaza aproape niciun zgomot cand zboara pe cer.