fbpx

Ce autonomie are aceasta masina electrica Cadillac

Ce autonomie are aceasta masina electrica Cadillac

Au trecut trei ani de cand General Motors si-a anuntat intentia de a lansa 20 de noi masini electrice pana in 2023. Prima masina electrica ar fi un SUV de la Cadillac, un brand care a incercat si esuat de ani de zile sa aiba succes pe piata EV, in ciuda faptului ca a fost pozitionat de GM drept lider.

Acum avem primele imagini cu ceea ce a pregatit acel brand: Cadillac Lyriq 2023, o masina electrica cu autonomie de peste 482 de kilometri si cu un ecran de infotainment de 33 de inci.

CITESTE SI:  Ce pret si autonomie impresionanta au noile casti wireless Beats Solo Pro ale Apple

A fost nevoie de 3 ani pentru a ajunge aici si va mai fi nevoie de timp pana va ajunge in showroomuri. Cadillac Lyriq cu autonomie de minim 482 de kilometri trebuia sa fie dezvaluita pe 2 aprilie, dar a fost amanata din cauza pandemiei.

Producatorul auto a decis sa dezvaluie masina electrica Cadillac la un eveniment virtual de joi. Ar fi o afirmatie modesta sa enuntam ca Lyriq este cruciala pentru viitorul companiei GM.

CITESTE SI:  De ce vanzarile de iPhone-uri ar putea scadea in 2019

SUV-ul este construit pe arhitectura scalabila de acumulatori anuntata recent de producatorul auto. GM va trebui sa elimine dubiile celor de pe Wall Street care nu cred ca GM poate depasi Tesla.

Cand Cadillac Lyriq se va lansa, va avea drept rivali pe Audi E-Tron, Jaguar I-Pace si Tesla Model X, precum si o serie de SUV-uri electrice viitoare de la companii precum BMW si Mercedes-Benz.

CITESTE SI:  Semi-camionul Tesla electric are o autonomie de 482 de kilometri

“Lyriq este o lansare dificila pentru Cadillac”, a precizat Jessica Caldwell, director de informatii la Edmunds. Dar GM cu siguranta observa potentialul.

Intr-o declaratie pentru reporteri, presedintele GM pentru America de Nord a subliniat importanta masinii electrice Lyriq cu autonomie de peste 482 de kilometri pentru portofoliul general al producatorului auto.

“Aceasta masina electrica Cadillac Lyriq marcheaza un punct esential intr-un moment foarte important pentru noi toti, o oportunitate extraordinara pentru brand”, a adaugat acel presedinte.