fbpx

Cat de mare e flota uriasa de autobuze electrice din Shenzhen, China

Cat de mare e flota uriasa de autobuze electrice din Shenzhen, China

Shenzhen este unul dintre cele mai mari orase din China. Este un centru de afaceri, unul care ar putea deveni in viitor lider de afaceri la nivel mondial.

De asemenea, acest oras conduce si in alte privinte. Orasul Shenzhen din China are acum cea mai mare flota de autobuze electrice din lume. Toate cele 16.000 de autobuze din acest mega-oras sunt complet electrice.

A existat un moment in care autobuzele cu motor diesel obisnuiau sa domine. Le puteai auzi cum vin, datorita sunetului specific. In plus, le puteai recunoaste dupa emisiile de dioxid de carbon.

CITESTE SI:  Ce companie ti-ar putea permite sa transmiti simultan ecranele mai multor smartphone-uri la un smart TV

Acestea au fost inlocuite intre timp cu o flota in intregime electrica. Peste 16.000 de autobuze sunt complet electrice in acel oras din China.

Acestea sunt semnificativ mai silentioase si nu genereaza emisii. “Am descoperit ca autobuzele electrice sunt atat de silentioase incat oamenii nu le pot auzi”, spune directorul general adjunct al companiei Shenzhen Bus Group din China, Joseph Ma.

CITESTE SI:  Facebook lupta acum cu stirile false nu numai din postari

El adauga ca cea mai mare companie de autobuze din oras (Shenzhen Bus Group) a primit cereri de a adauga zgomot artificial, astfel incat oamenii sa le poate auzi.

Shenzhen Bus Group din China are in vedere propunerea. Potrivit estimarilor companiei, flota de autobuze i-a permis sa economiseasca 160.000 de tone de carbune pe an si sa reduca emisiile de dioxid de carbon cu 440.000 de tone.

CITESTE SI:  VIDEO: Dispozitivul Loomo al Segway este mijloc de transport si robot de companie

Orasul doreste, de asemenea, ca toate taxiurile sa fie complet electrice. Toate cele 22.000 de taxiuri din acel oras din China trebuie sa treaca la electricitate pana la sfarsitul acestei luni.

Shenzhen Bus Company si-a trecut deja pe electricitate toate cele 4600 de taxiuri ale sale, cu mult inainte de termenul limita. Restul taxiurilor electrice din Shenzhen, China, probabil nu vor intarzia sa apara. E foarte clar ca transportul ecologic este viitorul.

Facebook