fbpx

Caror masini Tesla existente li se va spori autonomia printr-un update software

Caror masini Tesla existente li se va spori autonomia printr-un update software

Compania Tesla din Statele Unite a anuntat ca va spori, printr-un update software, autonomia anumitor masini electrice ale sale. Pentru asta, nu e nevoie sa se mestereasca la partea mecanica a autoturismului. Acel update software de la compania americana va fi suficient.

Nu trebuie sa cumperi o masina noua pentru un upgrade de autonomie de la compania Tesla din Statele Unite, macar pentru Model Y. Electrek sustine ca compania din Statele Unite promoveaza un update software care sporeste distanta de deplasare a autoturismelor electrice Model Y existente.

CITESTE SI:  Ce problema intampina unii utilizatori de smartphone-uri OnePlus 6T

Nu e clar cu cat va spori distanta de deplasare pentru aceasta masina superba, dar un sofer de autoturism Tesla Long Range sustine ca upgrade-ul este similar cu autonomia de 523 de kilometri a unui autoturism Model Y nou.

Imbunatatirile vin printr-un cod care “imbunatateste eficienta motoarelor si a sistemelor de control al climatizarii”, a declarat compania din SUA.

CITESTE SI:  Tim Cook de la Apple despre protestele din Statele Unite

Cu alte cuvinte, cresterea distantei de deplasare pare sa graviteze in jurul softului. Nu e clar daca acest lucru este valabil si pentru masinile electrice Model 3, sau daca toate autoturismele Model Y existente vor primi update-ul.

Model Y exista pe piata de cateva luni, asa ca exista sanse ca update-ul software va acoperi toate modelele existente. Tesla a imbunatatit anterior autonomia prin software, adaugand 24 de kilometri anumitor versiuni Model 3, in 2019.

CITESTE SI:  De ce Google nu va vinde tehnologia de recunoastere faciala, deocamdata

Imbunatatirea autonomiei autoturismelor Tesla existente este importanta, avand in vedere ca se lanseaza masini electrice rivale precum VW ID.4. Ce parere ai despre initiativa companiei Tesla din Statele Unite de a spori, printr-un update software, autonomia masinilor electrice Model Y deja existente pe piata? Crezi ca cresterea distantei de deplasare ii va multumi pe proprietarii acestui autoturism?