fbpx

Care a fost cea mai bine vanduta masina electrica in 2018 din lume

Care a fost cea mai bine vanduta masina electrica in 2018 din lume

S-a dezvaluit care a fost cea mai bine vanduta masina electrica din lume in 2018. Acel autoturism s-a vandut in 138.000 de unitati in 2018, cu circa 55.000 mai mult decat s-a vandut BAIC EC-Series de pe locul al doilea, un autoturism foarte cunoscut din China.

Model 3 este prima masina electrica produsa in masa a Tesla. Desi varianta de 35.000 de dolari a acestui autoturism nu exista inca, acest lucru nu a impiedicat compania sa vanda mii de astfel de masini electrice.

CITESTE SI:  Noi informatii: Ce pret va avea consola de jocuri PS5 si cand se va lansa

Conform unei noi stiri, Tesla Model 3 a fost practic cea mai bine vanduta masina electrica din lume anul trecut. Compania de date JATO Dynamics informeaza ca aceasta a fost cea mai bine vanduta masina electrica din lume in 2018.

Stirea mentioneaza ca compania Tesla a vandut aproape 138.000 de unitati ale Model 3, adica cu mult peste numarul de autoturisme al BAIC – producatorul auto de stat din China – si Nissan Leaf care s-au vandut in 92.000 de unitati, respectiv 85.000 de unitati.

CITESTE SI:  Ce servicii financiare noi vrea Google sa ofere pentru utilizatori

Compania Tesla din Statele Unite a lucrat pentru a extinde livrarile lui Model 3 in afara Statelor Unite. A inceput sa livreze masini in China care se intampla sa fie cea mai mare piata de masini electrice din lume.

De asemenea, Tesla Model 3 a sosit recent in Europa pentru prima data. Se asteapta ca aceste noi piete vor spori vanzarile acestui autoturism cu peste 100.000 de unitati in 2019.

CITESTE SI:  Ce companie ar putea investi 500 de milioane de dolari in Uber

Informatiile de la JATO Dynamics se bazeaza pe inregistrarile autoturismelor care sunt mai precise decat predictiile pe care le auzim des de la companiile auto.

De exemplu, estimarea cresterii de 100.000 de unitati in acest an este o estimare de la Tesla. Compania Tesla are de gand sa dubleze productia autoturismului electric Model 3 in acest an pentru a tine pasul cu cererea.